Ziua Marinei, sărbătorită în Portul Turistic Mangalia

0
809

Afis Ziua Marinei la Mangalia

Primăria şi Garnizoana Mangalia organizează sâmbătă, 15 august, începând cu orele 10.00, în Portul Turistic, o serie de manifestări publice, prilejuite de sărbătorirea Zilei Marinei Române.

Conform programului de activităţi, evenimentul va debuta cu salutul Gărzii de Onoare, arborarea drapelului şi a marelui pavoaz, precum şi un ceremonial religios, oficiat de un sobor de preoţi din cadrul Protoieriei Mangalia.

Ulterior, va avea loc sfinţirea ancorei de flori, care va fi depusă în mare. După alocuţiunile oficialităţilor şi retragerea Gărzii de Onoare, “Zeul Neptun” va debarca pe cheu de la bordul ambarcaţiunii Harbour şi va da startul jocurilor şi concursurilor marinăreşti, pe mare şi pe uscat.

Totodată, se vor desfăşura exerciţii de inserţie şi extracţie cu salturi din elicopter şi scafandri, inspecţie la bordul unei nave suspecte, stingere de incendiu şi salvare pe mare.

Pe tot parcursul zilei, în Portul Turistic vor avea loc parade de ambarcaţiuni şi spectacole artistice, iar seara se va încheia cu muzică militară, retragerea cu torţe şi focuri de artificii.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Miercuri, 12 august 2015.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply