UPDATE. CARTELUL DIN SĂNĂTATE. Cantități mari de medicamente scumpe și documente, găsite în urma perchezițiilor DNA

0
713
CARTELUL DIN SĂNĂTATE. Cantități mari de medicamente scumpe și documente, găsite în urma perchezițiilor DNA.
Concomitent, ANM retrage de pe piață 35 de medicamente, urmare a deciziei Comisiei Europene.

CARTELUL DIN SĂNĂTATE

În cabinetele unor medici vizați de cele 61 de percheziții simultane efectuate marți de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au fost găsite cantități mari de medicamente foarte scumpe, dar și documente legate de excursiile în străinătate ale medicilor, sponsorizate de firme producătoare de medicamente, conform unor surse judiciare. În cauză ar fi implicate 11 companii farmaceutice, informează Agerpres.

UPDATE. În timp ce DNA derulează ancheta privind mafia din oncologie, Agenția Națională a Medicamentului pune în executare o decizie a Comisiei Europene care a stabilit retragerea de pe piața medicamentelor a 700 de produse. Ca urmare, ANM a luat, astăzi, decizia de a retrage de 35 de autorizații de punere pe piața românească.

“În urma deciziei Comisiei Europene, Comitetul de risc al ANM a decis să retragem 35 de autorizații de punere pe piață. Acestea se referă la 15 molecule în 35 de forme de prezentare, iar măsura afectează 11 companii farmaceutice, din care doar una este românească (Labormed care produce Desloratadina – folosit în tratarea bolilor cardiovasculare”, a declarat pentru Evenimentul zilei, președintele ANM, Marius Savu.

Mai mult, AICI. 30.07.2015.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply