Comuna 23 August va avea piaţă nouă, iar 70% dintre locuinţe vor fi racordate la reţeaua de gaze

7
1256

Mugurel_Mitrana_23August

În această perioadă, Primăria comunei 23 August este implicată în derularea unor proiecte de interes local.

Astfel, unul dintre acestea vizează modernizarea Căminelor Culturale din 23 August, Dulceşti şi Moşneni. Pe lângă lucrările de reparaţii care se impun, clădirile se izolează termic şi se montează sisteme de climatizare (încălzire – aer rece).

De asemenea, se va achiziţiona mobilier, se vor reamenaja scenele şi se vor monta sisteme audio performante. La Căminul cultural din 23 August, pe lângă reparaţii, se va consolida şi partea de rezistenţă. Potrivit edilului comunei, Mugur Mitrana, fondurile pentru derularea acestui program de modernizare sunt puse la dispoziţie de Compania Naţională de Investiţii, care a dat suma de 30 de miliarde lei vechi.

Un alt proiect de amploare îl reprezintă racordarea la gaze, investiţie care se ridică la 80 de miliarde de lei vechi. Lucrările au început în luna mai a anului trecut şi se vor finaliza în 2016. În comuna 23 August, racordarea se va încheia în cursul lunii octombrie a acestui an, urmând ca la Dulceşti şi Moşneni, termenul de finalizare să fie septembrie 2016.

Primarul comunei, Mugur Mitrana a declarat că există foarte mulţi cetăţeni care doresc să se racordeze la reţeaua de gaze. „Un procent de 70% din populaţie doreşte să se branşeze. Am negociat cu furnizorii de combustibil şi de echipamente posibilităţi financiare avantajoase de încheiere a contractelor şi de achiziţionare a centralelor, astfel ca un număr cât mai ridicat de persoane să se poată alătura acestui proiect. Mai precis, cetăţenii pot achita sumele calculate de către furnizori în 12 rate lunare.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Doresc să mai amintesc un alt proiect îndrăzneţ care va veni în sprijinul adevăraţilor producători din zona noastră. Este vorba despre construirea la intrarea în comună a unei pieţe agro-alimentare de mari dimensiuni. Aceasta se află în plin proces de construcţie şi estimez că va fi inaugurată la sfârşitul lunii septembrie a acestui an.

piatanoua23august

Continuarea, în editiadesud.ro, 23.07.2015.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


7 COMENTARII

  1. In atatia ani de mandat ce a facut ,,ne-a vandut dispensarul veterinar, el si fostul vice Sandu=Alecsandru, a mintit ca a facut instalatia la apa potabila in comuna, ce bun primar. un camin facut de doua ori si scoala cu gradinita in cati ani. Comuna e varza, multe, multe mai sunt de spus…

Leave a Reply