Dezastru la bacalaureat! Aproape jumătate din candidaţi nu au promovat

0
760
Constanţa, rezultate ruşinoase.

bacalaureat

Conducerea ISJ Constanţa se face că nu vede notele proaste.

Deşi iniţial se anunţase că rezultatele la examenul de bacalaureat vor fi publicate, ieri, în jurul prânzului, Comisia Naţională a decis să nu-i mai ţină pe jar pe candidaţi şi, încă de la ora 9, a publicat rezultatele pe site-ul Ministerului Educaţiei, bacalaureat.edu.ro. Aşa cum era de aşteptat, site-ul a picat imediat, aşa că mulţi dintre ei au dat fuga la liceu, pentru a vedea listele cu note.

Apoi a început jalea. Aproape jumătate din candidaţi nu au reuşit să obţină cel puţin nota 5 la toate probele şi media 6 la examen. Deşi, potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, cei mai mulţi dintre candidaţi, adică 995, au reuşit să obţină medii între 8 şi 8,99, alţi 2.800 din absolvenţi au picat. De altfel, ISJ susţine că promovabilitatea de 54,76 la sută este mai bună decât anul trecut, dar pare că nu vede că judeţul Constanţa se situează nu doar la coada clasamentului la nivel naţional, ci chiar sub media de promovabilitate pe ţară, care este de 66,41 la sută!

Procentul celor promovaţi la Constanţa este cu 27,42 la sută mai mic decât în judeţul Cluj, cu 23,98 la sută mai mic decât în judeţul Braşov şi cu 23,58 la sută mai mic decât la Bacău.

Nicio unitate cu promovabilitate sută la sută

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Statistica la nivel judeţean arată că nu avem nicio medie de 10 şi nicio unitate de învăţământ nu are promovabilitate sută la sută. La Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”, trei candidaţi au avut media 9,99, iar alţi patru candidaţi au picat după ce au luat sub cinci la matematică, respectiv la fizică.

La Liceul Teoretic „Ovidius”, doi absolvenţi au obţinut media 9,93 şi trei au fost respinşi tot din cauza notelor mici la fizică. Iar la Liceul Teoretic „Traian”, un candidat a obţinut media 9,90 şi şase au picat.

Jale în liceele constănţene

Continuarea, în cugetliber.ro, 08.07.2015.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply