Legea turismului îi pune pe jar pe investitorii de pe litoral: „Ne mutăm afacerile în Grecia“!

0
850

legeaturismului

Vreme rea pentru făcut investiţii în turismul românesc. Foto Adevărul Constanţa.

FIASCO În loc de o Constituţie a Turismului, investitorii au primit spre dezbatere un proiect de lege care nu conţine niciun punct dintre cele discutate de ani de zile cu legiuitorii. Supăraţi, unii investitori din domeniu ameninţă că îşi vor muta afacerile în Grecia, având mai mult de câştigat în acest fel.

Investitorii din Turism cer Ministerului Economiei retragerea proiectului Legii Turismului care a fost supus, pe site-ul ministerului, spre dezbatere publică, până luni, 6 iulie. „Ne aşteptam la o Constituţie a turismului, nu la un compendiu de interese personale, plin de greşeli, inadvertenţe şi contradicţii legislative, de la un capăt la altul. Nu conţine nimic din ce-am vorbit la consultări“, spun investitorii.

În ultima rundă de consultări, ce a avut loc în luna iunie la complexul Phoenicia din Năvodari, patronii din turism, ce deţin hoteluri, baze de tratament şi de agrement, agenţii de turism, localuri, au venit de pe tot litoralul, inclusiv din Delta Dunării, pentru a vorbi cu miniştrii Mihai Tudose, de la Economie, şi Eugen Orlando Teodorovici, de la Finanţe, despre acest proiect de lege. La discuţiile care au durat ore în şir a participat Mirela Matichescu – preşedintele Autorităţii Naţionale de Turism, Valeriu Zgonea – preşedintele Camerei Deputaţilor, precum şi senatori de Constanţa cu afaceri în Turism, precum Nicolae Moga.

Discuţii degeaba

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Citeste mai mult: adev.ro/nr2rsv. 07.07.2015.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply