Banii angajatilor trebuie înscriși în Registrul de bani personali. Iată cum va arăta documentul!

0
782

mfpFirmele sunt obligate să se asigure că banii angajatilor sunt trecuti în Registrul de bani personali, după cum stabileste un act normativ recent intrat în vigoare.

Modelul registrului este inclus intr-un proiect de ordin, lansat azi in dezbatere publica de Ministerul Finantelor. De asemenea, dispozitiile propuse cuprind si regulile de completare a registrului.

Operatorii economici care sunt obligati sa utilizeze case de marcat trebuie ca la ora inceperii programului de lucru sa asigure inregistrarea sumelor de bani detinute de angajatii lor intr-un registru de bani personali, special intocmit in acest sens, se mentioneaza in OUG nr. 8/2015, recent intrata in vigoare.

Atentie! Cei care nu vor respecta aceasta obligatie vor fi sanctionati, din 8 mai, cu amenda de 9.000 lei!

Modelul registrului de bani personali a fost propus de Ministerul Finantelor printr-un proiect de act normativ, lansat astazi in dezbatere publica pe site-ul sau. De asemenea, documentul mai cuprinde si regulile de completare a registrului.

Conform propunerilor MFP, registrul va avea paginile numerotate in ordine crescatoare si urmeaza sa fie semnat pe ultima pagina de catre administratorul operatorului economic sau de catre persoana imputernicita de acesta.

De asemenea, registrul de bani personali urmeaza sa fie completat zilnic de catre angajatii operatorului economic, la inceputul programului de lucru, fara stersaturi saumodificari si fara a lasa spatii neutilizate.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Chiar daca documentul va fi completat de catre salariatii firmei, totusi operatorul economic ar putea raspunde de integritatea registrului si de completarea zilnica a acestuia de catre angajati.

Pe langa acestea, firma urmeaza sa notifice organului fiscal competent ca a constituit registrul de bani personali, precizand data deschiderii documentului si numarul de pagini, conform numerotarii acestora.

La randul sau, organul fiscal va inregistra intr-o evidenta proprie, tinuta la nivelul fiecarui contribuabil, registrele de bani personali notificate ca fiind constituite.

Totodata, registrul se va pastra la unitatea de vanzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor cu scopul de a fi prezentat organelor de control, iar un operator economic poate utiliza un singur registru pentru fiecare magazin.

Puteti consulta modelul registrului in documentul atasat.

Mai mult, pe avocatnet.ro, 30.04.2015.

P.s. Puteţi trimite propuneri, sugestii sau opinii cu privire la proiectul de act normativ, supus dezbaterii publice la adresa: [email protected], în termen de 10 zile de la publicare.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply