Debut de sezon estival sub semnul… terorii!

0
797

sezonestival

În ciuda vremii capricioase, mâine intrăm oficial în sezonul estival 2015. Debutează astfel o perioadă de la care operatorii de pe litoral au aşteptări mari, dar şi temeri. Pe de-o parte, speră că vor avea turişti şi încasări astronomice, iar pe de altă parte, se roagă să nu fie „călcaţi“ de controalele instituţiilor statului, puse parcă, în ultima vreme, să îndeplinească planul de amenzi.

Zvonul că 150 de inspectori fiscali au fost detaşaţi pe litoral în minivacanţa de 1 Mai le dă fiori agenţilor economici. Aceştia au făcut un apel către autorităţi să le ofere tot sprijinul pentru a le asigura o vacanţă frumoasă celor peste 40.000 de turişti care se anunţă că vor fi pe litoral, în acest week-end.

„Aş vrea ca Autoritatea Naţională pentru Turism să ţină legătura cu toate instituţiile de control, pentru că noi ne ocupăm să primim 40.000 de turişti. Trebuie să facem front comun nu pentru a răspunde instituţiilor de control, căci noi cheltuim bani de patru luni încoace, investim şi ne pregătim să iasă bine acest week-end, pentru că este primul week-end din sezonul estival 2015 şi este cel mai important”, i-a cerut, ieri, preşedintele Asociaţiei Litoral Delta Dunării, Corina Martin, preşedintei ANT, Simona Man.

Aceasta din urmă s-a arătat încrezătoare că nu vor fi probleme: „Noi vrem să prevenim şi să pornim cu dreptul acest sezon estival. Însă, suntem convinşi că nu vor apărea probleme”. Potrivit Simonei Man, staţiunea Mamaia este pregătită să întâmpine miile de turişti, chiar dacă nu sunt deschise toate hotelurile şi terasele.

Revoltaţi că se lucrează în sezonul estival

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Chiar dacă nu a vrut să recunoască, nu aceeaşi situaţie este în sudul litoralului, acolo unde hotelierii încă nu şi-au deschis unităţile de cazare şi restaurantele au obloanele trase.

„În sud, nici 10 la sută din unităţi nu sunt pregătite să deschidă la 1 Mai. Totuşi, statul ne obligă prin lege să deschidem, aşa că riscăm amenzi. Însă, cine controlează şi amendează autorităţile locale care îşi permit, în plin sezon, să demareze investiţii şi folosesc ca scuza că se fac pe bani europeni. Şi noi suntem cei care trebuie să vorbim cu turiştii şi trebuie să le explicăm de ce ajung la hotel pe podeţ. Recent, ne-au întrebat nişte turişti americani dacă nu cumva a căzut o bombă în timpul nopţii, în apropierea hotelului”, a declarat Virgil Stancu, proprietarul unui hotel din Mangalia şi reprezentantul Federaţiei Patronatelor Turismului Hotelier din România.

Şantiere care alungă turiştii

Mai mult, în cugetliber.ro, Joi, 30 aprilie 2015.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply