VIDEO Afinele americane care îmbogățesc fermieri români. Profituri de zeci de mii de euro pe hectar

0
761

Care este rețeta succesului?

afinele-americane

Afinele, fructele care ne mențin tineri, le aduc profituri de zeci de mii de euro pe hectar fermierilor întreprinzători. Vorbim despre afine, însă nu despre cele de pădure, ci de soiuri aduse din America, aclimatizate și înmulțite în laborator.

Sunt la fel de bogate in antioxidanti ca si cele salbatice si, mai mult, asigura recuperarea investitiei inca din primii doi ani de productie, sustin cultivatorii.

Dupa ce a lucrat 17 ani in Statele Unite, domnul Bujor s-a intors in tara cu un milion de dolari. I-a investit intr-o pepiniera de afini cu tufa inalta.

“Aici exista o nișă foarte bună de a produce arbusti, de a comercializa, de a infiinta plantatia si de a-i sprijini si pe altii. Nu exista sa nu reusesti, e o afacere care merge foarte bine. E cerere in toata lumea, nu doar in Europa. Noi asiguram piata de desfacere, in special pentru clientii nostri”, a explicat Daniel Bujor.

In patru ani si-a amortizat investitia. Si intre timp, alti 100 de fermieri din țară i-au urmat exemplul.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

“Peste doi ani putem obtine o productie intre 700-1.000 kg la hectar. Doi ani de plantare, in al treilea an se dubleaza productia, dupa care chiar se tripleaza si poate sa produca pana la 5 kg pe fiecare planta. Profitul la hectar, la maturitate, e de minimum 40.000 de euro”, a spus Daniel Bujor.

Continuarea, aici:

http://stirileprotv.ro/stiri/financiar/afinele-americane-care-imbogatesc-fermieri-romani-profituri-de-zeci-de-mii-de-euro-pe-hectar-care-este-reteta-succesului.html

29.03.2015.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply