MANGALIA: Consumatorii câștigă din nou în lupta cu băncile, pe frontul clauzelor abuzive

3
817

volksbankDouă familii din Mangalia au primit săptămâna trecută vești dintre cele mai bune de la Tribunalul București. Ambele au câștigat în apel procesele pe care le-au intentat Volksbank Romania S.A. pentru eliminarea din convențiile de credit a clauzelor abuzive, în special a comisionului de risc și a comisionului de administrare.

     În ambele dosare (7915/300/2014 și 11039/300/2014), Tribunalul București a constatat caracterul abuziv și nulitatea absolută a clauzelor privitoare la comisionul de risc și la comisionului de administrare și a dispus eliminarea acestora din convențiile de credit  respective. Totodată, instanțele au dispus obligarea Volksbank Romania S.A. la restituirea sumelor percepute cu titlu de comision de risc și de administrare, inclusiv a dobânzii legale, sume ce depășesc pentru fiecare dosar în parte câte 9.000 CHF.

     Interesant este faptul că, în ambele procese, consumatorii au pierdut în fața instanțelor de fond, magistrații Judecătoriei Sectorul 2 București respingând ambele cereri, apreciind că acestea ar fi neîntemeiate. 

   Pentru redactarea și susținerea apelului în fața judecătorilor din cadrul Tribunalului București consumatorii au solicitat serviciile juridice ale avocatului Florin Răican din Mangalia.  Alegerea lor s-a dovedit inspirată, deoarece ambele apeluri au fost admise, iar hotărârile instanței de fond au fost schimbate în sensul dorit de aceștia.

     Contactat telefonic, avocatul Florin Răican ne-a declarat că “magistrații Tribunalului București au admis ambele apeluri și au pronunțat decizii rămase definitive deoarece au analizat cu mai multă atenție convențiile de credit, au înțeles mecanismul clauzelor abuzive și au putut constata existența unui dezechilibru major între contraprestațiile părților”.

     Aceste două decizii definitive ale Tribunalului București se adaugă la lunga listă de hotărâri prin care consumatorii au învins băncile și le-au forțat să armonizeze contractele de credit cu legislația privind protecția consumatorilor.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

   MangaliaNews.ro, Marți, 17 martie 2015.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


3 COMENTARII

  1. Buna seara! Eu si sotul meu avem un credit de la Bancpost in CHF. Am vazut in presa ca si clientii Bancpost au castigat in instante. As vrea sa stiu daca dl avocat lucreaza si cu procese contra Bancpost.

    • Buna dimineata, stimata doamna Cristina.
      Am transmis mesajul dvs. catre domnul avocat si, imediat ce vom primi raspuns, va vom scrie, pe aceasta cale.

    • Din ceea ce cunoaștem, dl. avocat Raican Florin a reprezentat in instanta si clienti ai altor banci. Totusi, cel mai bine ar fi sa-l contactati personal la nr.de telefon 0748.881.111, sau la sediul cabinetului sau din Mangalia, b-dul 1 Decembrie 1918. nr.8.
      SUCCES! Va tinem pumnii! Sa ne spuneti ce ati rezolvat. MangaliaNews.ro.

Leave a Reply