ADIO, NUMERE DE BULGARIA! Șoferii, OBLIGAȚI să-și înmatriculeze mașinile în România în maxim 90 de zile!

0
854

adio-numere-de-bulgaria

Un proiect de lege inițiat de mai mulți parlamentari îi va obliga pe șoferii români care și-au înmatriculat mașinile în Bulgaria să-și facă documentele în România. Altfel, potrivit textului respectiv, în termen de 90 de zile nu vor mai avea dreptul să-și conducă autoturismele.

Nu este posibil să înmatriculezi mașina în Bulgaria ca să nu plătești taxe și impozite în România. Apoi nu este admisibil să ai diferite accidente și asigurarea ta din Bulgaria să despăgubească victima cu cât vor și când vor cei de la respectiva firmă de asigurări. Sunt cetățeni români care nici acum nu și-au primit banii de la firmele de asigurări din Bulgaria. Mai mult, este foarte greu de găsit o mașină înmatriculată în Bulgaria care te lovește și fuge de la locul accidentului. În țările europene, în Germania, de exemplu, perioada maximă în care poți să circuli cu o mașină înmatriculată în altă țară este de șase luni”, a declarat deputatul Ioan Munteanu, unul dintre inițiatorii legii, scrie ziarulring.ro.

Mai multe amănunte aici: Proprietarii mașinilor de Bulgaria, OBLIGAȚI să le înmatriculeze în România

În urma unor verificări s-a constatat că doar una din cinci mașini înmatriculate în Bulgaria avea asigurare valabilă pe teritoriul României. Nicio mașină înscrisă în Bulgaria nu este proprietatea unui român care o înscrie acolo. Autoritățile bulgare permit trecerea în talon și în carte a unui utilizator permanent al mașinii. Mașinile înscrise în Bulgaria sunt de două feluri: înmatriculate pe o firmă bulgărească sau pe o persoană fizică bulgară. Ca să întărească poziția de proprietar, firmele de înmatriculări mai obțin o procură prin care cumpărătorul român, cel trecut ca utilizator, are drepturi depline, inclusiv de revânzare“, se precizează în expunerea de motive a proiectului legislativ.

Sursa:

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

http://www.reporterntv.ro/flux/adio-numere-de-bulgaria-soferii-obligati-sa-si-inmatriculeze-masinile-in-romania-in-maxim-90-de-zile

Miercuri, 18.03.2015.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply