Mergi la facultate, ești plătit – vezi care sunt prevederile unui proiect cu fonduri europene!

0
738
mergi-la-facultate-esti-platit
Studenţii ar putea fi plătiţi pentru că se duc la cursuri. Este ideea unui nou proiect european care le va oferi tinerilor posibilitatea să lucreze în timpul facultăţii. Pe lângă salariu, aceştia vor beneficia şi de vechime în muncă. „Fondurile europene reprezintă o gură de oxigen pentru învăţământul românesc.“, spune preşedintele Comisiei de Învăţământ în Senat, Ecaterina Andronescu.

Lipsa experienței reprezintă, de multe ori, cel mai mare obstacol pentru tinerii absolvenți care vor să se angajeze. Pentru a rezolva această problemă, ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, vrea ca la următoarea  execuție bugetară să atragă fonduri  pentru un proiect care prevede plata studenților. Mai exact, o societate comercială ar putea externaliza un serviciu către o facultate,  iar  studenții vor avea ocazia să își pună în practică toate cunoștințele. Ei vor fi plătiți, iar în plus li se va recunoaște vechimea în muncă.

Nu este pentru prima dată când sistemul de învățământ românesc beneficiază de ajutor european. Cu bani comunitari au fost dotate laboratoarele universităților și au fost organizate cursuri de specializare pentru cadrele didactice.

Ne-am pus o nădejde extraordinară, și fără aceste resurse am fi în altă parte de unde suntem acum. Pentru noi este o gură de oxigen“, a declarat Ecaterina Andronescu, președintele Comisiei de Învățământ din Senat.

Un alt proiect care urmează să fie dezvoltat  tot cu fonduri europene prevede ca studenții care urmează stagii de practică, pe timpul verii, în instituțiile de stat, să fie plătiți.

Sursa: reporterntv.ro, 14.03.2015.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply