Genialii României, noua generaţie. Poveştile tinerilor care i-au cucerit pe străini

0
764
Alina din Iaşi – erou naţional în Thailanda, Victor din Zalău – idol în SUA!

De la stânga la dreapta-constănţeanul Victor Maxim-ieşeanca Alina Miron şi zălăuanul Victor Moisescu

De la stânga la dreapta, trei dintre tinerii români care ne fac cinste peste hotare: constănţeanul Victor Maxim, ieşeanca Alina Miron şi zălăuanul Victor Moisescu.

CONSTANŢA. Cultura şi afacerile au un viitor strălucit la malul mării  

Constanţa nu duce lipsa de tineri care au ieşit din anonimat. Şi nu ne referim la cei care dansează vara pe carele alegorile în staţiunea Mamaia, ci la oamenii care de la 16 şi până la 30 ani au demonstrat că pot să strălucească. Ideile lor puse în practică în ultimii ani au făcut ca oraşul de la malul mării să iasă din anonimat, iar constănţenii se mândresc cu asta.  

De la marketing, la cultură

Victor Maxim (foto jos) este unul dintre oamenii care şi-a legat numele de Constanţa. Tânărul antreprenor şi om de marketing a devenit cunoscut în vara lui 2013 atunci când revista Forbes l-a nominalizat ca unul dintre antreprenorii şi voluntarii de succes ai României. Victor a trecut la 17 ani prin experienţa unei multinaţionale – Institutul de cercetare GfK România şi la scurt timp el şi-a creat propria reţea de publicitate indoor. Înainte de criză, Victor Maxim a lansat revista Business People care avea două suplimente şi un tiraj de 22.000 exemplare.
Activitatea lui de voluntar al organizaţiei Let’s Do it, Romania! l-a adus din nou în prim plan. Tânărul constănţean a reuşit să facă monitorizarea plajei dintre Mamaia şi Năvodari în toamna lui 2014. Apoi a organizat cu Ambasada SUA o acţiune de curăţare a deşeurilor de pe plajă, la care au participat peste o sută de militari americani cantonaţi în baza Mihail Kogălnieanu şi însuşi însărcinatul cu afaceri al Ambasadei, Dean Thompson. 
victor-maxim-constanta
Revenind la ideea de culturalizare a oraşului Constanţa, ultimul proiect al lui Victor Maxim este înfiinţarea City Hub. El a obţinut un spaţiu imens în Tomis Mall – centrul comercial din centrul oraşului Constanţa pentru a înfiinţa un loc pentru tinerii care au idei bune. City Hub are mai multe săli de conferinţe, spaţii de lectură şi prima bibliotecă privată din oraşul Constanţa – Biblioteca Colorată. Acest din urmă proiect a fost făcut tot prin insistenţa lui Maxim. El a discutat cu toate marile edituri prezente la Târgul de Carte de la Bucureşti şi a reuşit să le facă să doneze aproape 10.000 de volume noi.
Ideea unei biblioteci a plecat din vara lui 2014, când Victor Maxim a deschis mai multe biblioteci temporare în parcurile din Constanţa şi în Piaţa Ovidiu. Odată cu venirea iernii, el avea două opţiuni – găseşte un spaţiu pentru o bibliotecă sau pune toate cărţile în cutii până la 1 mai. A mers pe prima variantă şi acum proiectul său este vizitat de mii de persoane în fiecare lună. Oricine poate să împrumute gratuit o carte sau să o citească în sala de lectură de la etajul III al Tomis Mall.
Dar culturalizarea oraşului nu se opreşte la cărţi. City Hub a adus la cinematograful Cityplex cele mai bune filme documentare britanice cu ajutorul British Council şi găzduieşte în fiecare săptămână evenimentele ong-urilor de la malul mării. Totul este oferit gratuit celor care aduc valoare şi ceva nou pentru localnici…

Citeste mai mult: adev.ro/nky4kw

Marți, 10.03.2015.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply