Start cu dreptul! CS Mangalia, vicecampioană naţională la lupte libere

0
863

startcudreptul

CS Mangalia îşi păstrează titlul de vicecampioană la Campionatul Naţional de seniori, la lupte libere, prin performanţa atinsă de sportiva Nicoleta Popa. Aceasta este singura medalie obţinută de Constanţa, ceilalţi sportivi participanţi de la LPS şi CS Farul nereuşind accederea pe podium.

Week-end-ul trecut, la Cluj, CS Mangalia trebuia să plece cu trei sportivi la competiţie, însă, în ultimul moment, Simona Tudor s-a accidentat, iar Mădălin Pârvulescu nu s-a mai putut prezenta; astfel, Nicoleta Popa a fost singura reprezentantă a clubului dobrogean. Antrenorul Marian Oancea era încrezător în sportiva sa. Constănţeanca nu a dezamăgit şi a luptat pentru a prinde podiumul. Spiritul unui luptător este mare, iar Nicoleta nu s-a lăsat până nu a ajuns în finală. Un meci greu de disputat, din care sportiva Mangaliei a obţinut medalia de argint. Este a doua oară consecutiv pentru Nicoleta când îşi adjudecă titlul de vicecampioană.

„Pentru noi, a fost prima competiţie a anului şi este şi prima medalie din 2015. Ne pare rău că nu au putut participa şi ceilalţi doi, cum ne pare rău că nu ne-am putut întoarce cu o medalie de aur. Dar faptul că Nicoleta şi-a apărat titlul de vicecampioană este foarte important”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, preşedintele Asociaţiei Sportive Municipale Callatis mg Mangalia, Lucian Luca.

Un start uşor, dar sigur

Anul trecut, clubul dobrogean a cucerit 36 de medalii. Bineînţeles, anul acesta, obiectivul atât al antrenorilor, cât şi al sportivilor este să depăşească acest număr de medalii şi să completeze palmaresul clubului şi cu reuşite internaţionale. Deocamdată, în următoarele două luni, se va pune accentul pe pregătirea sportivilor pentru Campionatul Naţional de juniori, unde miza va fi obţinerea aurului, implicit şi calificarea la Campionatul European.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

„În luna ianuarie, am organizat două cantonamente. Primul a avut loc la Sâmbăta de Sus, unde am dus 45 de sportivi, toţi medaliaţi. În cel de-al doilea, la Petroşani, au fost doar 25 de sportivi, pe care îi pregătim pentru următoarele competiţii. La Naţionalele de juniori, avem trei pretendenţi la titlu – Andreea Ana, Nicoleta Popa şi Liviu Costache. Sperăm să obţinem podium şi, mai important calificarea la Europene, dar asta doar în cazul în care un sportiv obţine aurul”, a adăugat Lucian Luca.

Secţia de lupte a Asociaţiei se mândreşte cu un număr de şase sportivi la loturile naţionale de copii, cadeţi şi juniori. Şi cum accentul clubului este pus mai mult pe aceste categorii de vârstă, selecţia copiilor este continuă.

„Asociaţia a implementat un program de îndrumare pentru toate ramurile sportive, pentru toate cluburile afiliate şi neafiliate. Totodată, organizăm competiţii locale, atât pentru amatori, cât şi concursuri de verificare pentru sportivii care se duc la concursuri”, a mai spus preşedintele Lucian Luca.

Mai mult, în cugetliber.ro, Marți, 17.02.2015.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply