Programul Rabla reîncepe din martie. Se măreşte eco-bonusul

0
768

rabla-2015

Prima de casare rămâne aceeaşi – 6500 de lei, pentru fiecare maşină veche dusă la REMAT. În schimb, pentru autoturismele noi, nepoluante, eco-bonusul poate ajunge la 3000 de lei. 

Anul acesta vor fi disponibile 25 de mii de tichete electronice. Timp de 10 zile, ghidul de finanţare pentru programul Rabla rămâne în dezbatere publică.

Din acest an, programul Rabla va încuraja cumpărarea maşinilor noi mai puţin poluante. Ministerul Mediului a triplat valoarea eco-bonusurilor pentru aceste autovehicule, la 1500 de lei.

Dacă autoturismul nou îndeplineşte simultan mai multe condiţii, ca de exemplu, emite dioxid de carbon sub 100 de grame pe kilometru şi are motor hibrid, cumpărătorul va primi în afara de prima de casare şi două bonusuri. Astfel, subvenţia de mediu poate ajunge la 9500 de lei.

Bugetul este de 200 de mil lei.  Programul urmează să înceapă în primele săptămâni din martie.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Tichetele vor fi alocate în format electronic, la fel ca şi anul trecut. Iar maşinile duse la CASAT trebuie să aibă o vechime de cel puţin 8 ani. Nu este obligatoriu ca persoana care îşi casează maşina să cumpere una nouă. De reducere poate beneficia şi altcineva.

Mai mult, AICI. 17.02.2015.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply