ABSOLUT TOŢI ŞOFERII trebuie să se supună acestei noi legi

0
855
Decizia a fost luată în urmă cu puţin timp şi este aplicabilă IMEDIAT în toată Europa. Ce trebuie să ştii dacă eşti şofer şi iei o amendă într-un stat membru UE. Decizia a fost luată ieri în Parlamentul European.

soferii

Şoferii care vor încălca codul rutier în timp ce se află în alt stat membru UE, nu vor mai putea scăpa de amendă, după ce Parlamentul European a adoptat, miercuri, o Directivă privind facilitarea schimbului transfrontalier de date privind încălcarea normelor de circulaţie.

Parlamentul European a adoptat, miercuri, propunerea de Directivă de facilitare a schimbului transfrontalier de informaţii privind încălcările normelor de circulaţie care afectează siguranţa rutieră, prin care se actualizează regulile referitoare la schimbul transfrontalier de date privind infracţiunile rutiere. În urma adoptării acestei Directive, şoferii care vor încălca codul rutier în timp ce se află în alt stat membru UE nu vor mai putea scăpa de amendă, se arată într-un comunicat al PE.

Regulile se vor aplica şi în Marea Britanie, Irlanda şi Danemarca, în următorii doi ani.

“Pentru a atinge obiectivul UE de a diminua cu până la jumătate decesele pe şosele, avem nevoie de instrumente mai eficiente de siguranţă rutieră, cum ar fi această directivă care combate impunitatea. Desigur că cetăţenii nu vor fi încântaţi să primească o notificare privind o infracţiune rutieră, dar trebuie să aprecieze că toată lumea va fi tratată egal în UE, indiferent unde este înregistrată maşina”, a declarat raportorul spaniol Inés Ayala Sender (S&D).

Continuarea, pe mediafax.ro, Joi, 12.02.2015.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply