Primul tău loc de muncă în Europa – EURES

0
783

primullocdemuncaeures

Despre ce este vorba?

Un program de mobilitate menit să-i ajute pe tinerii europeni să-și găsească un loc de muncă, un stagiu sau un post de ucenic în alte țări din UE.

El face parte din pachetul Tineretul în mișcare și din inițiativa Oportunități pentru tineret și ar putea fi inclus în sistemele naționale de garanție pentru tineret care au o componentă de cooperare cu alte țări din UE.

Obiectivul pe 2015 al programului „Primul tău loc de muncă EURES” este de a ajuta circa 5 000 de tineri să-și găsească un loc de muncă în altă țară din UE. Programul implică un număr limitat de agenții de ocupare a forței de muncă.

Primul tău loc de muncă EURES” testează o nouă modalitate de a le oferi tinerilor și angajatorilor servicii personalizate în materie de mobilitate a forței de muncă. În cadrul programului, tinerii și întreprinderile interesate să recruteze personal din afara țării primesc sprijinul agențiilor naționale de ocupare a forței de muncă, sub formă de servicii de informare, recrutare, corelare a cererii și ofertei, plasare și finanțare. Finanțarea se acordă în conformitate cu condițiile și procedurile agențiilor respective.

Raportul de evaluare a programului „Primul tău loc de muncă EURES” prezintă rezultatele obținute de-a lungul primilor doi ani de implementare și principalele provocări ce vor trebui abordate în viitor.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Cine poate beneficia de sprijin?

  • Cetățenii europeni cu vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani care locuiesc într-una din țările UE.
  • Angajatorii legal constituiți într-una din țările UE care propun contracte cu durata de cel puțin 6 luni, atâta timp cât condițiile de muncă și salarizare respectă dreptul muncii din țara respectivă.

În ce constă sprijinul?

Pentru tineri

Programul finanțează cursuri de limbi străine și alte tipuri de formare. De asemenea, contribuie la acoperirea costurilor de călătorie suportate de tinerii care aplică pentru un loc de muncă sau pentru un curs de formare la locul de muncă, pentru a-i ajuta să participe la interviuri de angajare și să se stabilească într-o altă țară din UE.

Pachetul privind mobilitatea prevede și alte măsuri de sprijinire a tinerilor, prezentate în ghidul „Primul tău loc de muncă EURES”.

Pentru angajatori

Întreprinderile cu maxim 250 de angajați pot solicita sprijin financiar care să acopere o parte din costurile necesare pentru formarea și stabilirea noilor angajați/stagiari/ucenici.

Cum puteți participa?

Consultați ghidul „Primul tău loc de muncă EURES” pentru a afla care sunt condițiile și regulile de participare.

Citiți mai mult AICI. Joi, 12.02.2015.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply