Mangalia s-a îndatorat pentru următorii 20 de ani

1
936

sedinta-CL-Mangalia

OBSERVATOR: Primarul municipiului Mangalia a reuşit să convingă majoritatea aleşilor locali – nu şi pe cei P.S.D. – să voteze împrumutul de 9 milioane de euro cu care Municipalitatea se va împrumuta pentru 20 de ani. Banii sunt necesari pentru efectuarea unor lucrări de infrastructură. 

Primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu, a reuşit să-i convingă pe majoritatea consilierilor locali că un împrumut pentru o perioadă de 20 de ani este singura variantă pentru continuarea investiţiilor. Suma de bani pe care Municipalitatea urmează s-o contracteze urmează a fi investită în infrastructura din oraş şi staţiunile din sudul litoralului.

Potrivit unui raport prezentat aleşilor locali, împrumutul este de 40 de milioane de lei. „Este vorba despre un acord de principiu, după care vom lua avizul Ministerului de Finanţe, aceasta este procedura. Este necesar acest împrumut, vorbim despre o dobândă mult mai mică decât cea bancară şi de investiţii. Încercăm să contractăm cât mai multe proiecte cu finanţare europeană şi trebuie co-finanţate de către administraţia locală. Dacă aşteptăm ca din bugetul local să facem investiţii în oraş, ne va lua încă 20 de ani să ajungem la nivelul pe care ni l-am propus. (….) Avem două variante: ori majorăm impozitele şi taxele pentru cetăţeni, ori contractăm un împrumut şi îl achităm, iar eu am ales varianta aceasta deoarece nu aş vrea să punem o povară pe umerii cetăţenilor“, a spus primarul Cristian Radu la finalul şedinţei. Consilierii P.S.D. Mangalia s-au opus proiectului de hotărâre de îndatorare a municipiului şi au cerut edilului să găsească alte soluţii pentru modernizarea tramei stradale.

Buget în creştere, împrumut pentru repararea străzilor

Un alt proiect pe care consilierii locali din Mangalia l-au dezbătut şi la care au cerut lămuriri suplimentare, ba chiar au adus şi amendamente, a fost bugetul pe anul 2015. Consilierii au solicitat fonduri pentru un învăţământ performant, aspect care nu s-ar fi regăsit în proiect.

„Avem un buget mult mai bun, pentru că de la an la an creştem. Creşterea este una sănătoasă şi asta vor spune şi cetăţenii municipiului Mangalia în curând“, a explicat primarul, spre nemulţumirea consilierilor, care au susţinut contrariul. Ei au acuzat lipsa infrastructurii şi a dotărilor din unităţile şcolare din Mangalia.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Un alt buget aprobat este cel de venituri şi cheltuieli al S.C. GoldTerm Mangalia S.A. Edilul a susţinut că activitatea societăţii nu îl mulţumeşte pe deplin, dar că lucrurile au intrat pe un drum corect, având în vedere că, „în 2012, apartamentele nu erau încălzite în perioada sezonului rece”.

Au mai fost aprobate proiectele privind branşarea lăcaşelor de cult la sistemul centralizat de termoficare al municipiului, respectiv la sistemul de alimentare cu gaze naturale, în funcţie de soluţia tehnică existentă, dar şi proiectul privind Proiectul Tehnic şi a detaliilor de execuţie pentru „Amenajare parc aventură – Eco Parc Aventura –, prin construirea unei clădiri administrative P+1E+M, cu rampă de acces stradal, două foişoare, amenajări peisagistice şi împrejmuire“, în staţiunea Neptun.

Mihaela TÎRPAN, observator.ro.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


1 COMENTARIU

Leave a Reply