Ministerul Fondurilor Europene: Ce se intampla cu profesorii care au primit cei 700 de lei de la MEN in timpul campaniei electorale

0
727

bursa-profesori

Ministerul Fondurilor Europene vorbeste in premiera despre suma de 700 de lei pentru dezvoltarea profesionala pe care au primit-o cadrele didactice de la Ministerul Educatiei, in timpul campaniei electorale, si despre ceea ce risca profesorii care fac rapoarte fictive.

Ministerul Fondurilor Europene (MFE), a facut cateva precizari la cererea Hotnews cu privire la suma de 700 de lei primita de cadrele didactice pentru dezvoltarea profesionala, in timpul campaniei electorale.

MFE subliniaza ca suma de 700 de lei, acordata profesorilor, nu este o cheltuiala forfetara, ci o subventie, adica o cheltuiala eligibila.

“Cheltuielile efectuate in cadrul proiectului vor fi transmise de beneficiarul proiectului (Ministerul Educatiei Nationale) la AM POS DRU prin cereri de plata/ rambursare/ insotite de un set de documente, in conformitate cu Instructiunile si Deciziile AM POS DRU, coroborat cu legislatia specifica in domeniu (Regulamente financiare). Beneficiarului proiectului, Ministerul Educatiei Nationale, este responsabil cu modalitatea de acordare a subventiei. Grupul tinta [profesorii – n.red.] nu trebuie sa prezinte facturi, chitante etc. ca documente justificative deoarece aceasta suma se acorda sub forma de subventie”, comunica Ministerul Fondurilor Europene, in raspunsul trimis HotNews.

MFE arata ca fiecare cadru didactic are obligatia de a face dovada cheltuirii banilor in scopul dezvoltarii profesionale printr-un raport de activitate, care poate fi luat in calcul de Comisia Europeana ca document justificativ. De asemenea, MFE arata ca profesorii care vor intocmi rapoarte fictive  vor fi verificati strict de Ministerul Educatiei Nationale, singurul care poate lua masuri, tinand cont ca aceasta institutie primeste rapoartele cadrelor didactice.

Continuarea, AICI.

09.12.2014.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply