Moaștele Sf. Nectarie aduse pe mare, la Mangalia – VIDEO

0
799

procesiune Mangalia

Peste 6000 de persoane au participat, sâmbătă seara, la procesiunea religioasă organizată în cadrul zilelor Mangaliei, cu ocazia aducerii moaștelor Sfântului Nectarie, vindecătorul de cancer.

În jurul orei 20.00, reprezentanții Protoieriei “Callatis” și primarul Radu Cristian, alături de turiști și localnici, au întâmpinat  delegația,  condusă de Mitropolitul Serafim de Pireu și ÎPS Teodosie, Arhiepiscop al Tomisului, care  au  adus, pe mare, în Portul Turistic, moaștele Sf. Nectarie.

“E o zi fericită  pentru municipiul Mangalia și pentru credincioșii care vor să vină să se închine la moaștele Sfântului Nectarie, cel mai popular sfânt din zilele noastre”, a declarat ÎPS Teodosie.

Mitropolitul Serafim de Pireu a declarat la rândul său: “Simt o emoție până la lacrimi, că mă aflu în această țară iubitoare de ortodoxie, țara sfinților și țara mărturisitorilor”.

Edilul Mangaliei a apreciat în același sens că zilele orașului reprezintă un prilej pentru a consolida parteneriatul dintre Primărie și Protoieria Callatis, prin oranizarea unui astfel de eveniment. “Pentru noi, locuitorii Mangaliei, este o onoare și o binecuvântare prezența înaltelor fețe bisericești, care au făcut o mare bucurie prin aducerea moastelor Sf. Nectarie”, a afirmat primarul Radu Cristian.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

procesiune religioasa (Medium)

Procesiunea condusă de un sobor de 70 de preoți, a urmat traseul: Portul Turistic Mangalia – Strada Ştefan cel Mare – Primăria Mangalia – Sens Giratoriu – Biserica Sf. Mina.

Atât sâmbătă seara, la orele 21:00, cât și duminică dimineața s-a oficiat slujba Sfântului Maslu, în  faţa  Bisericii Sfântul Mina, unde moaștele vor sta până luni dimineața, cand vor fi duse la Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului şi a Sfinţilor Ierarhi Nicolae şi Bretanion”, în localitatea 23 August.

Manifestările prilejuite de sărbătorirea Zilelor Mangaliei vor continua duminică seara, în Portul Turistic din localitate, unde va avea loc un concert la care sunt invitate  formaţiile Fair Play, Bosquito, precum şi Mike Godoroja & Blue Spirit.

7 septembrie 2014, Biroul de presă al Primariei Mangalia.

UPDATE, 09.09.2014: VIDEO Mangalia.Tv:

http://www.mangalia.tv/moastele-sf-nectarie-aduse-pe-mare-la-mangalia/]


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply