Sute de câini eutanasiați ilegal la Mangalia?

0
765

Protest al asociațiilor pentru protecția animalelor.

dsvsa-cta-protest-caini-mangalia

Sute de câini fără stăpân au fost capturați de pe străzile din Mangalia și apoi eutanasiați, în condițiile în care biobaza din municipiu nu este înregistrată sanitar-veterinar să desfășoare activitatea de gestionare a câinilor maidanezi, susțin reprezentanții mai multor asociații pentru protecția animalelor. Tocmai de aceea, mai mulți iubitori ai patrupedelor s-au adunat ieri în fața Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Constanța, unde au protestat și au cerut autorităților să ia măsuri.

Protestatarii au acuzat că reprezentanții biobazei din Mangalia au adunat cu o cruzime de neînchipuit câini maidanezi, pe care mai apoi i-au eutanasiat. Se crede că este vorba despre aproape patru sute de câini uciși în decursul ultimelor luni la Mangalia, precum și în adăpostul de la Eforie. De atunci, asociaţiile pentru protecția drepturilor animalelor au făcut mai multe sesizări la DSVSA Constanța.

Un protestatar aparținând grupului civic ”Baricada Verde” a mărturisit, indignat, că “este vorba de un număr de peste o mie de maidanezi care au fost uciși în ultima perioadă la ecarisajul din Mangalia, și nu de două sau patru sute, așa cum cum s-a vehiculat inițial“. Potrivit Doinei Leseschi, reprezentantă a Asociației pentru protecția animalelor ”Spike”, mai mulți iubitori de câini din Mangalia i-au relatat că au observat lipsa din adăpost a acestora la două sau trei zile după ce patrupedele au fost adunate de pe străzi. Asta în condițiile în care legea spune că eutanasierea câinilor fără stăpân trebuie să se facă după împlinirea a 14 zile lucrătoare de azilare a lor în ecarisaj.

CE SPUN REPREZENTANȚII DSVSA

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Reprezentanții DSVSA declară că au efectuat un control pentru a verifica situația semnalată la biobaza din Mangalia. Astfel, în urma verificărilor s-a constatat că, momentan, aceasta funcționează fără autorizație sanitar-veterinară, însă s-a depus la DSVSA un dosar în acest sens. În aceste condiții, au fost alertate autoritățile.

ˮÎn urma sesizărilor primite la DSVSA Constanța, echipe din cadrul serviciilor de specialitate s-au deplasat pe raza municipiului Mangalia, făcând multiple verificări la agentul economic menționat în respectivele sesizări. În data de 4 septembrie, persoanele care au reclamat ulterior au revenit cu o nouă sesizare, pe care au depus-o la sediul DSVSA Constanța. Tot ce putem face noi este să alertăm autoritățile competente, respectiv Poliția și autoritățile municipaleˮ, a declarat dr. Corina Ivanciu, purtător de cuvânt al DSVSA Constanţa.

DSVSA a aplicat Biobazei Mangalia și două sancțiuni, de 2.000 și, respectiv, 600 de lei. În ceea ce privește biobaza de la Eforie, și aceasta a fost verificată de autorități, însă nu s-au constatat nereguli.

Mai mult, AICI.

Cristina CLEȘIU, telegrafonline.ro, Vineri, 5 sept.2014.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply