Cristian Radu: “Mangalia este raiul construcţiilor ilegale! Se vând suflete pentru voturi”

1
780

farmec.ro

Reacţia primarului din sudul litoralului, la o sesizare a unui fost consilier local.

mangalia-constructii-ilegale

La Mangalia, aproape ca la nebuni. Un mangaliot, dedicat cauzei comunităţii, a ajuns la limita răbdării cu solicitările şi plângerile pe bandă rulantă adresate împotriva unei construcţii ilegale din localitate. Fostul consilier Lucian Vişa este cunoscut de autorităţile locale din Mangalia pentru gălăgia constantă de care nu se dezice şi de plângerile în cauză.

În luna mai vă semnalam că pe strada Vasile Pârvan nr. 14 se construieşte ilegal. Am semnalat acest lucru şi în scris administraţiei locale. Demersul meu a fost tratat la mişto de administraţia locală, care îmi dă un răspuns abia după o anchetă a ISC Constanţa (Inspectoratul de Stat în Construcţii) cerută tot de mine. Lucrarea continuă apoi într-un ritm şi mai alert şi e gata. Aşteaptă sezoniştii. Răspunsul dat de ISC Constanţa e memorabil. Ei îmi spun suav că n-au autoritate în acest domeniu şi că primăria se ocupă. Adică Inspectoratul de Stat în construcţii, n-are treabă cu autorizarea construcţiilor! E bună chiar de pus în ramă şi bătută pe poarta Inspectoratului din Constanţa sau poate fi chiar obiectul unui dosar penal pentru abuz în serviciu. Specialiştii în domeniu ar trebui să-şi dea cu părerea, iar dacă e aşa organele abilitate ar trebui să se sesizeze din oficiu. Am continuat demersurile şi m-am adresat ISC Bucureşti.

Răspunsul a fost tranşant şi fără echivoc. Aştept ca Mincinosu’ (primarul Cristian Radu – n.r.) să-l ducă la îndeplinire. Evident că încadrarea n-a fost eronată, ci clar intenţionată. Amenda a ţinut loc de autorizaţie de construcţie. Autorizaţie de construire nu poate fi emisă, întrucât nu se îndeplinesc condiţiile legale necesare. Dacă tot nu se va întâmpla nimic şi construcţia va rămâne în picioare, mă văd obligat să mă adresez Parchetului. Sper că nu voi primi un răspuns cu NUP de la doamna prim-procuror, cu motivarea că era noapte şi poate mi s-a părut că am văzut că s-a construit ceva acolo. Eu mai sper în domnia legii şi în oraşul nostru. De pe surse din poliţia locală am aflat că au fost presiuni asupra inspectorilor din Constanţa care au venit să ancheteze cazul, este strigătul lui Vişa.

De la primarul Mangaliei, Cristian Radu, aflăm că respectiva clădire este, într-adevăr, ilegală şi că, de asemenea, există mai multe plângeri. Cam aici se opresc punctele comune între Vişa şi Radu. Edilul susţine că nici vorbă de sezonişti, întrucât clădirea respectivă nu este finalizată. Au fost verificări din partea inspectorilor Inspectoratului de Stat în Construcţii, într-adevăr, este vorba de o construcţie ilegală. Cel care a construit-o a decedat anul acesta, mi se pare că în luna martie sau aprilie. Este şi o plângere penală pe acest subiect de către cei de la Poliţia Locală. (…) Terenul este privat, numai instanţa poate să decidă dispunerea demolării şi acţiunea este începută înainte de a veni eu la primărie. Primăria trebuia să se sesizeze înainte de 2012 şi îmi pare rău că domnul Vişa nu a fost atât de virulent şi pe vremea aceea. E virulent pe o altă… dar, în fine, sunt mai multe sesizări pe subiectul respectiv. După ce va dispune instanţa, este obligat proprietarul să o dărâme, nu noi. Urmaşii defunctului trebuie să o demoleze. (…) Clădirea este începută, nu este locuită. Este o anexă a unei alte clădiri mai vechi de 40-50 de ani acolo, a declarat Radu, pentru Replica.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Clădirea în cauză nu este un caz singular. Potrivit primarului oraşului Mangalia, astfel de exemple sunt cu sutele, iar altele sunt cu mult mai alarmante. Mda, bine, în Mangalia este raiul construcţiilor ilegale! Da, nu exagerez când vă spun acest lucru, vechile administraţii locale le spuneau cetăţenilor construiţi şi după aceea facem autorizaţie. Avem sute de construcţii, reţineţi: sute, fără autorizaţii de construire în Mangalia, făcute în perioada 2003, 2004, 2005, 2006. Din păcate, acolo avem o problemă mai gravă, s-a construit pe terenurile primăriei. Să se revină la normal… sunt locuinţe, sunt familii acolo, sunt case construite acum şapte, opt ani, cu acordul verbal al administraţiei locale şi al foştilor primari şi acum noi trebuie să le demolăm. Până la urmă, se va ajunge la demolare. Administraţia locală, la vremea respectivă, nu trebuia să îi încurajeze să facă lucrul acesta. Pentru câteva voturi, Mangalia a fost raiul lucrurilor ilegale. Orice, pentru un vot, ne vindeam şi sufletul, numai să ne voteze, sperând că, după aceea, îi votau pe acei oameni pentru tot felul de panseluţe, de lucrări fictive. Adică, există pe hârtie, dar fizic nu există, a concluzionat Cristian Radu, pentru Replica.

Marius Florian VASILE, replicaonline.ro, Vineri, 5 sept.2014.


piese-auto-mangalia.ro1 COMENTARIU

  1. Din moment ce afirmati ca ati facut numeroase reclamatii si nu s-a intamplat nimic…, domnule Visa, asta nu denota ca respectivii sunt in legalitate?

Leave a Reply