Nu vede nimeni steagul roșu de pericol?

0
1017

steagul-rosu-salvamari

Momente de cosmar pe litoral. Chiar daca marea era agitata, iar salvamarii faceau eforturi disperate sa-i avertizeze pe turisti sa nu se aventureze in apa, sute de persoane au ignorat avertizarea. Ba, unii si-au luat si copiii in acest joc cu moartea.

Rar ne-a fost dat sa vedem atata inconstienta ca pe plajele din sudul litoralului! Turistii din Jupiter, oameni in toata firea, nu vor sa vada steagul rosu de pericol, nici s-auda fluierul salvamarilor. Intra-n jocul valurilor si isi trag dupa ei si copiii! Desi e cod rosu de curenti puternici, iar valurile sunt uriase, nimanui nu-i pasa!

Scaldatul este interzis, dar marea-i plina de turisti! Priviti cu atentie imaginile! Un tatic si baietelul sau nu mai mare de 6 ani sunt chiar in apropierea geamandurii. Copilul sta in spinarea parintelui. Amandoi se lasa loviti de valuri, ca-ntr-un joc riscant.

Pe ei, curentii puternici i-au crutat. Au avut noroc, altfel distractia lor s-ar fi putut transforma intr-o tragedie! Nu este singurul parinte inconstient! Multi sunt cei care nu realizeaza ca isi pun viata in pericol sau ca isi pot pierde copiii intr-o clipa! Priviti cum ii poarta valurile pana si pe cei mai solizi dintre turisti!

E greu de gasit o explicatie pentru atata ignoranta. Cei care si-au lasat copiii in apa, pe o asemenea vreme, au avut insa motive bine intemeiate. Salvamarii spun ca degeaba arboreaza steagul rosu. Turistii parca mai mult se aventureaza in largul marii atunci cand sunt avertizati.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Pana si salvamarii au fost la un pas de moarte. Unul dintre ei s-a izbit de stanci chiar in timp ce salva o mama si un copil de la inec. 10 oameni – 6 adulti si 4 copii – ar fi murit azi inecati, daca nu erau salvamarii. Au fost scosi in ultima clipa din apa si a fost nevoie de mai multe ambulante, dar si de un elicopter, ca sa ii transporte cat mai repede la spital, pentru ingrijiri medicale.

Din pacate, pe teribilistii care ignora avertismentele salvamarilor, legea nu ii sanctioneaza in niciun fel.

Mai mult, pe

http://www.kanald.ro/turisti-inconstienti-intra-cu-tot-cu-copii-in-apa-desi-e-cod-rosu-de-curenti_43857.html#sthash.7Qg8n4d9.dpuf


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply