Licitație pentru “Eco Parcul Aventura” de la Neptun, Mangalia

0
1151

Primăria Municipiului Mangalia scoate la licitaţie două hectare de teren în centrul staţiunii Neptun, pentru proiectul „Amenajare Peisagistică şi de Aventură – Eco Parcul Aventura“.

Licitaţia are ca preţ de pornire suma de 2.388 de euro/an. Viitorul Eco Parc se va afla în apropierea străzii Plopilor, în zona împădurită a staţiunii Neptun, iar concesiunea terenului se va încheia pe o perioadă de 49 de ani.

Municipiul Mangalia a lansat o licitaţie publică pentru concesionarea terenului în suprafaţă de 2 ha situat pe str. Plopilor – zona împădurită, în vederea realizării investiţiei Amenajare Peisagistică şi de Aventură „Eco Parcul Aventura“.

Potrivit anunţului, valoarea de pornire a licitaţiei este de 2.388 de euro/an, iar redevenţa se va indexa anual, cu indicele de inflaţie. Durata concesiunii este de 49 de ani, iar la expirarea acestui termen, contractul de concesiune poate fi prelungit pentru o perioadă egală cu cel mult jumătate din durata sa iniţială.

Cei interesaţi de acest parteneriat trebuie să ştie că documentaţia pentru participarea la licitaţie se obţine gratuit, de la sediul administraţiei municipale, până în data de 11 aprilie a.c. De asemenea, data-limită pentru solicitarea clarificărilor este 14 aprilie, iar ofertele se pot depune până în data de 18 aprilie. Garanţia de participare la licitaţie este de 1.194 de euro, la cursul din data de 27.03.2014.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Potrivit declaraţiilor primarului Cristian Radu, prin proiectul „Eco Parcul Aventura“ se va promova specificul turistic al localităţii, în vederea atragerii de turişti interesaţi să facă şi altceva decât plajă.

„Municipiul Mangalia, fiind o localitate preponderent turistică, Municipalitatea trebuie, ca în baza unor strategii, să dezvolte şi obiective ce ţin de ocuparea timpului liber al turiştilor – şi nu numai –, pe perioada petrecerii concediilor. În acest sens, realizarea unui parc de aventură, în zona Parcului Municipal Pădurea Comorova, poate contribui la diversificarea opţiunilor de petrecere a timpului liber. Terenul împădurit, în suprafaţă totală de 476,39 ha, a fost scos din circuitul forestier şi preluat de Municipiul Mangalia prin H.G. nr. 647/25.09.1998“, informează primarul Cristian Radu.

În ceea ce priveşte derularea proiectului, edilul presupune amenajarea de alei pietonale, pavate cu pavele ecologice din lemn, iar pe margine va fi montat mobilier urban, tot ecologic. Totodată, proiectul cuprinde ca pentru copii să fie amenajate locuri de joacă, structurile urmând să fie realizate tot din lemn, iar pentru relaxare se vor amenaja locuri de odihnă, terase cu scaune, bănci şi mese, toate din lemn. Pe lângă toate acestea, pentru petrecerea timpului liber, parcul va avea piste pentru biciclişti, tiroliană şi trasee turistice pentru cei interesaţi de aventuri prin pădure.

Pădurea Comorova este un experiment silvic conceput între anii 1980 şi 1910 şi este singura pădure de pe malul românesc al Mării Negre.

Mihaela TÎRPAN, observator.ro, 01.04.2014.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply