Din nou datorii: 1.000 de locuitori ai Mangaliei rămân iar fără căldură?

0
827

Aproximativ 1.000 dintre cei 40.000 de locuitori din Mangalia riscă să rămână fără căldură şi apă caldă, dacă nu-şi achită facturile restante din lunile noiembrie şi decembrie 2013.

DATORII

Responsabilitatea administrării de către Primăria Mangalia a serviciului de termoficare, prin societatea Goldterm, apasă greu pe umerii administraţiei locale, care depune eforturi financiare pentru a furniza apă caldă şi căldură la parametri normali. Numai că, osteneala administraţiei locale nu este susţinută şi de unii locuitori, care au acumulat datorii foarte mari la plata utilităţilor. Şi asta în condiţiile în care locuitorii din Mangalia plătesc unul dintre cele mai mici preţuri pentru gigacalorie.

Directorul Goldterm, Dan Georgescu, a declarat că nu este o situaţie generală la nivelul întregului oraş, ci una care se înregistrează la 18 asociaţii de proprietari, însumând 22 de blocuri, care au acumulat restanţe în valoare de 2,3 milioane de lei. „Această sumă reprezintă facturile neachitate pentru lunile noiembrie şi decembrie 2013, în condiţiile în care s-a emis deja şi factura pentru luna ianuarie. Din cele 2,3 milioane de lei, două milioane de lei reprezintă factura pentru luna decembrie, iar 300.000 de lei – factura pentru noiembrie”, a spus Georgescu.

PERICOL

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Directorul Goldterm le atrage atenţia celor aproximativ 400 de familii din cele 22 de blocuri să-şi achite debitele până la finele acestei luni, pentru a evita sistarea furnizării agentului termic.

„Vom opri furnizarea agentului termic la scările de bloc sau blocurile care înregistrează creanţe, pentru că nu este normal să sufere toţi membrii asociaţiei”, a spus Georgescu.

În altă ordine de idei, Dan Georgescu a afirmat că, în această săptămână, Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare va lua în discuţie propunerea administraţiei de la Mangalia de reducere a preţului de facturare a energiei termice de la 540 la 440 de lei. Această micşorare vine în condiţiile în care, luna trecută, consilierii locali din Mangalia au decis reducerea preţului de facturare a energiei termice către populaţie de la 295 de lei la 240 de lei. Potrivit hotărârii, noul preţ al gigacaloriei este valabil de la 1 ianuarie 2014.

„Hotărârea vine în ajutorul populaţiei cu o situaţie materială precară, iar reducerea a fost posibilă datorită racordării centralelor termice la reţeaua de gaz“, a spus viceprimarul Bogdan Maganu. În plus, acesta a declarat că hotărârea mai prevede o diminuare şi mai drastică a preţului de facturare a gigacaloriei, care ar urma să intre în vigoare de la 1 noiembrie, preţul urmând să scadă de la 240 de lei la 200 de lei.

Tatian IORGA, telegrafonline.ro/, Joi, 13 febr.2014.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply