Incredibila situaţie în care se află Podul Agigea: cine sunt şefii care n-au informat că există riscul să se prăbuşească

0
618
CNADNR scoate castanele din foc cu mâna prefectului Bola şi pasează responsabilitatea la un alt administrator.

Incredibila situaţie în care se află Podul Agigea: cine sunt şefii care n-au informat că există riscul să se prăbuşească

Premierul României, Victor Ponta, vine de urgenţă la Constanţa să vadă care este situaţia Podului Agigea. Datele actuale indică faptul că aproape jumătate din structura Podului Agigea este afectată şi poate să cadă în orice moment, dar va fi efectuată o nouă expertiză, independentă, urmare a suspiciunilor locale la adresa Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).

Podul Agigea poate să reprezinte o vulnerabilitate super majoră pentru judeţul Constanţa şi sunt foarte mulţumit că, în urma demersurilor pe care le-am făcut la ministere şi Guvern, domnul prim-ministru Victor Ponta a aprobat organizarea unei noi şedinţe la care va şi participa vineri (azi), ora 11.00. Domnul Ponta şi ministrul Şova (Dan Şova, ministrul Marilor Proiecte -n.r.) vin la Constanţa, a declarat, pentru Replica, prefectul Eugen Bola.

Menţionăm că premierul Victor Ponta a anunţat şi faptul că dacă o nouă expertiză confirmă că este un pericol în orice moment, atunci trebuie clar să îl închidem (Podul Agigea – n.r.), să-l reparăm cât mai repede. Dacă s-ar putea să nu se închidă niciodată nimic, ar fi extraordinar, dar încă nu s-a găsit soluţia tehnică, a spus Ponta.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu, Eugen Bola, a fost cel care a anunţat în urma unei şedinţe de luni, cu factorii responsabili, că riscăm prăbuşirea Podului Agigea, dacă nu sunt schimbate hobanele, dar tot el mai susţine că Instituţia Prefectului nu a primit în ultimii doi ani nici măcar o informare din partea angajaţilor Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Constanţa, instituţie aflată în subordinea CNADNR, din care să reiasă că situaţia este foarte gravă.

Ani la rând, prin CNADNR sau DRDP Constanţa s-au perindat numeroşi directori sau şefi de departamente, care nu au lăsat în urma lor nimic notabil, fapt pentru care situaţia Podului Agigea a fost descoperită în ultimul moment, concluziile fiind unele alarmante.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

De altfel, monitorizarea Podului Agigea nu a fost făcută de subalternii directorului DRDP Constanţa, Marin Dima, ci de către o firmă. Nu noi am făcut monitorizarea, ci constructorul. Acest constructor a avut o firmă, care a făcut monitorizarea, a declarat directorul DRDP Constanţa. Întrebat dacă a fost atenţionat de constructor, de situaţia delicată de la Podul Agigea, Dima a declarat: Nu este o situaţie mai delicată, ci este ceea ce s-a întâmplat din vara anului trecut şi până acum, hobanele sunt uzate. Vineri, la Prefectură, se va analiza situaţia. S-au luat măsuri încă de anul trecut, însemnând prima fază a lucrării, aceea de punere în siguranţă a podului. Podul are 10 hobane suplimentare acum, în conformitate cu un proiect, urmând să se continue cu înlocuirea hobanelor. Situaţia pe care o expune domnul prefect este în conformitate cu documentele pe care le are, probabil. Nu pot să spun ce spune domnul prefect sau să-l contrazic. Din moment ce vineri vine domnul prim-ministru, normal că este o situaţie delicată.

Menţionăm că Podul Agigea ar urma să fie închis din 1 octombrie pentru reparaţii, a anunţat, luni, prefectul, susţinând că lucrările ar putea fi gata la 30 noiembrie şi că se încearcă găsirea unei rute ocolitoare cât mai scurte pentru cei care vor să ajungă din sudul litoralului în municipiul Constanţa.

Precizările prefectului

Vă invităm să citiţi continuarea în replicaonline.ro, Vineri, 27 sept.2013.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply