Ioan Ghişe a propus înfiinţarea Companiei Regionale a Munţilor Apuseni

0
708

Senatorul liberal de Brasov, Ioan Ghise a depus la Senat doua  proiecte de lege (nr. 602 si nr. 607) privind crearea de locuri de munca in  Zona Muntilor Apuseni, cu prioritate la Rosia Montana si Rosia  Poeni.

demisie 367x225 Ioan Ghise a propus infiintarea Companiei Regionale a Muntilor Apuseni

Un proiect de lege se refera la Crearea unei Companii Regionale a  Muntilor Apuseni (prescurtat CRMA) care sa aiba ca scop dezvoltarea regionala  durabila prin crearea de strategii, programe si proiecte pentru salvarea şi  crearea locurilor de muncă, reabilitarea ecologică, silvică, turistică,  dezvoltarea infrastructurii civile, industriale, de comerţ şi de transport în  zona  Munţilor Apuseni, începând cu Roşia Montana.

Compania CRMA va fi companie regionala de interes national si va realiza  consortii si/sau parteneriate public private intre autoritati, institutii  publice si private pentru cercetare, dezvoltare si absorbtia fondurilor  europene.

Al doilea proiect de lege are ca scop imbunatatirea structurii rezervelor  internationale ale Romaniei, prin sporirea ponderii aurului, precum şi crearea  Regiei Nationale pentru Exploatarea Resurselor Naturale.

Aceasta va fi capitalizata cu suma de 2 miliarde euro din rezerva valutară a  ţării, care va fi folosită pentru cumpararea de aur ce va fi extras din tara, de  catre statul român, prin metode nepoluante pentru mediu, excluzand folosirea  cianurilor in minerit.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Proiectul de lege il are ca autor pe d-l dr. ec. Constantin Cojocaru si  propune cresterea rezervei de aur a Romaniei cu aurul extras de catre tara  noastra, pana la nivelul a 70 % din rezervele internationale, asa cum fac şi  marile puteri europene.

Cele doua proiecte de lege creeaza cadrul legislativ pentru dezvoltare  durabila si crearea de locuri de munca in Zona Muntilor Apuseni, ca şi a altor  zone ale ţării, inclusiv prin exploatarea bogatiilor naturale ale subsolului,  prin tehnologii nepoluante, în conformitate cu interesul naţional.

A.H., lideruldeopinie.ro, 24.09.2013.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply