De mâine la Festivalul Internaţional al Filmului Ecologic, Film eveniment, portret al Roşiei Montane (Video)

0
593

Film eveniment, portret al Roşiei Montane (Video)

Aflat la cea de a treia ediţie, Festivalul Internaţional al Filmului Ecologic, demarează începând de mâine la Sînmartin – Băile Felix, Băile 1 Mai. Anul acesta conturul manifestării anti-poluare, Ecofest, este mult mai vizibil, datorită contextului actual: pericolul exploatării gazelor de şist, sau a celor bazate pe cianură, cum ar putea fi cea de la Roşia Montană.

Organizatorii festivalului îi invită pe toţi cei care au ceva de spus la acest festival de filme şi manifestări ecologiste.

Desfăşurat sub sloganul „Pentru sănătatea Pământului”, festivalul aduce în staţiunile Felix şi 1 Mai personalităţi ale filmului ecologist de scurt şi lung metraj din întreagă lume. Pe lângă concursurile din mediul elevilor, invitaţi speciali la această manifestare, organizatorii au luat în considerare şi alte teme noi cum ar fi « Promovarea României că destinaţie turistică » şi lupta împotriva exploatării gazelor de şist sau a exploatărilor pe baza de cianură.

Printre filmele cele mai aşteptate la acest festival se numără documentarul despre Roşia Montană, realizat de regizorul german Fabian Daub, dar şi cel privind pericolul pe care îl reprezintă exploatarea gazelor de şist prin fracturare hidraulică, realizat de Mihai Barbuliceanu, la sugestia producătorului general al festivalului, Cornel Diaconu.

Festivalul se desfăşoară în perioada 25-29 septembrie şi este organizat de Iniţiativa Ecologistă Europeană, ProFamilia şi primăria Sînmartin, în parteneriat cu Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice, Autoritatea Naţională pentru Turism şi Centrul Naţional al Cinematografiei, Realitatea TV şi Realitatea NET.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Articolul integral şi video, în cotidianul.ro, Vineri, 27 sept.2013.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply