Gazele de șist au devenit subiect de film – EcoFest, Băile Felix

0
659

Disperarea celor care se opun exploatării gazelor de şist a devenit subiect pentru cineaşti. La Festivalul Internaţional de film ecologist din România, Ecofest, care are loc în aceste zile la Băile Felix, sunt proiectate o serie de documentare pe această temă. Astăzi a avut loc şi un seminar, unde s-a discutat despre pericolul pe care exploatările îl reprezintă pentru mediu.

În acest an, tema principală a festivalului, ajuns la cea de-a treia ediţie,  este lupta împotriva exploatării gazelor de şist. La Băile Felix, oamenii se tem  de un posibil dezastru ecologic.

“Exploatarea gazelor de şist ar însemna desfiinţarea unei comunităţi. O  comunitate care se bazează exclusiv pe turism. În momentul în care poluează zona  şi oamenii vor afla că apa e infestată, bineinţeles că oamenii nu vor mai veni  aici”, se plânge o localnică.

“Încet-încet oamenii au ieşit pe străzi pentru că le pasă de mediul în care  trăiesc şi le pasă de ce vor lăsa copiilor lor. Sper ca preţul lor să fie imens  şi să poată să-i cumpere nimeni niciodată”, spuns Lavinia Șandru.

Unul dintre filmele prezentate la festival este “Dobrogea, dragostea mea”, al  lui Mihai Bărbuliceanu, în care se vorbeşte despre pericolul exploatării gazelor  de şist la Costineşti.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

“Prim ministrul ignoră rezultatul referendumului de la  Costineşti. Această până freatică infestată face ca apa să nu mai fie potabilă”,  atrage atenția consultantul politic Cozmin Gușă.

Specialiştii lansează deja semnale de alarmă.

“Apar o serie de fenomene secundare, fie în perioada de exploatare, fie  ulterior, care vor putea afecta iremediabil zăcămintele de ape termale şi  enegrie geotermală”, avertizează Gelu Mărăcineanu, specialist în  geofizică.


Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/gazele-de-ist-au-devenit-subiect-de-film_1280529.html#ixzz2g7liwKSk Follow us: @realitatea on Twitter


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply