Ce soluţii ar exista pentru ca podul de la Agigea să nu mai fie închis

0
589

podagigeatraficmasini13-1380053294.jpg

Prefectul judeţului Constanţa, Eugen Bola, i-a convocat, ieri, la sediul instituţiei, pe primarii localităţilor care tranzitează podul de la Agigea. La întâlnire, au participat 14 edili, alături de ei fiind şi reprezentanţi ai transportatorilor din Constanţa.

La finalul acestei şedinţe, primarii care provin din localităţi din sudul judeţului s-au arătat nemulţumiţi faţă de o posibilă închidere a podului de la Agigea. Ei spun că două luni este o perioadă de timp mult prea lungă pentru a ţine blocată calea de acces.

„Sperăm ca situaţia să fie remediată şi să nu se ajungă la închiderea totală a podului. Noi am propus câteva soluţii”, a spus edilul din Mangalia, Cristian Radu.

Pe de altă parte, Cristian Cîrjaliu, primarul comunei Agigea, care va fi izolată, practic, prin închiderea podului, a spus că a prezentat soluţia de a se circula pe câte-o bandă. Totodată, el a precizat că va monitoriza lucrările constructorului permanent şi că, atunci când va remarca o scădere a intensităţii lor, va reacţiona.

Şi primarul oraşului Eforie, Ovidiu Brăiloiu, s-a arătat indignat de decizia de închidere a podului şi a spus că trebuie neapărat găsită o altă soluţie care să nu afecteze atât de mult circulaţia. Astfel, în urma discuţiilor s-a ajuns la concluzia că una dintre soluţii ar fi ca circulaţia să se desfăşoare alternativ pe câte-un sens de mers.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

O altă variantă ar mai fi ca reparaţiile care trebuie efectuate la pod să fie amânate cu şase luni, termen în care va fi finalizată construcţia noului pod de la intrarea în port dinspre autostradă.

În acest sens, primarii au formulat un memoriu care va fi transmis premierului Victor Ponta, memoriu în care îi sunt aduse la cunoştinţă efectele sociale şi economice care ar avea loc în urma închiderii podului de la Agigea.

La rândul lui, prefectul Eugen Bola a spus că decizia de închidere în totalitate a podului de la Agigea nu-i aparţine, singurii care pot lua această decizie fiind cei de la CNADR.

„Eu am aflat întâmplător de închiderea podului. Nimeni nu mi-a trimis vreo informare în acest sens. Este posibil ca să fi primit acest lucru cu trei zile înainte de a se închide. Am purtat discuţii cu toţi factorii decizionali. S-a ajuns la concluzia că Ambulanţele şi Pompierii vor putea trece oricând pe pod, dacă acesta va fi închis. Se caută încă soluţii. Am formulat şi noi o minută către MAI, care va ajunge pe masa premierului Victor Ponta.

Totodată, primarii au făcut şi ei un memoriu în care aduc la cunoştinţă situaţia socială şi economică a localităţilor în caz că acest pod se va închide. Recunosc că nu sunt de acord cu închiderea totală a podului, însă dacă specialiştii spun că acest lucru este necesar, nu văd cum aş putea eu să mă opun”, a declarat prefectul Eugen Bola.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla, situaţia închiderii podului de la Agigea urmând să fie discutată şi în şedinţa de Guvern care va avea loc astăzi.

Carmen MOCANU, cugetliber.ro, Miercuri, 25 sept.2013.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply