Geniul de 19 ani din Râmnicu Vâlcea, marele câştigător al competiţiei Intel ISEF

0
696
Ionuţ Budişteanu a primit  75.000 de dolari pentru un proiect inedit.

Competiţia Intel ISEF (International Science & Engineering Fair) a avut loc în Arizona, SUA, între 12 şi 17 mai. Ionuţ Budişteanu, în vârstă de 19 ani, a concurat cu alţi 1.600 de tineri pasionaţi de tehnologie din întreaga lume şi a reuşit să câştige premiul Gordon E. Moore (denumit după fondatorul Intel), în valoare de 75.000 de dolari.

Păzea, Google!

Proiectul prezentat de Ionuţ Budişteanu juriului competiţiei Intel ISEF este o maşină autonomă. Maşinile care se conduc singure nu mai sunt, de mult, de domeniul science-fiction. Google le testează de câţiva ani şi proiecte asemănătoare au început să apară  în toată lumea.

Totuşi, cei de la ISEF l-au premiat pe Budişteanu pentru faptul că realizarea maşinii autonome concepute de el costă numai 4.000 de dolari, spre deosebire de zecile de mii de dolari investite în proiectele marilor companii.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Proiectul lui, denumit “Utilizarea inteligenţei artificiale pentru a crea o maşină low-cost, fără şofer”, combină elemente hardware şi software, inclusiv o aplicaţie dezvoltată special de Ionuţ, testată în situaţii reale din trafic, cu scopul integrării în autovehicule şi reducerii semnificative a numărului de accidente rutiere.

Unicitatea soluţiei propuse de Ionuţ constă în utilizarea unui radar minimalist şi a unor camere video, montate pentru a recunoaşte din imagini, folosind algoritmi informatici proprii, marcajele, limitele şi poziţionarea în timp real a maşinii în trafic, semnele de circulaţie şi posibilele obstacole.

Vă invităm să citiţi articolul integral în adevarul.ro, Sâmbătă, 18 mai 2013.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply