Ultimatum pentru agenții economici din stațiuni: inspecțiile s-au terminat, încep amenzile!

0
869

Vineri, primarul Mangaliei, Cristian Radu, însoțit de către polițiști locali, funcționari și jurnaliști, a făcut o ultimă trecere în revistă a stațiunilor. Edilul a vrut să vadă, personal, dacă recomandările și atenționările pe care le-a dat întreprinzătorilor au fost luate în seamă și, mai ales, dacă acestea au fost respectate.

”Comparativ cu primele verificări, se poate spune că, în ansamblu, aspectul zonelor turistice s-a îmbunătățit, cei mai mulți dintre agenți înțelegând că trebuie să dețină autorizații de funcționare și construcție, precum și contracte pentru ridicarea deșeurilor menajere. Mai există, din păcate, și cazuri când suntem sfidați în față, de către oameni de afaceri ce dețin suprafețe uriașe de teren, dar pentru care plătesc sume modice.

Dau exemplul Complexului Adras, situat pe cordonul Saturn-Venus, unde pentru 7.000 mp se achită o redevență anuală de doar 270 dolari. De asemenea, Hotelul Callatis, din Neptun, plătește un impozit anual de numai 2500 lei, pentru un hectar. Mai grav este că pe lângă suma modică, pe o parte a suprafeței se cresc găini. Așa înțeleg cei de acolo să facă turism.

Aceasta este ultima verificare pe care o fac în stațiuni, deoarece urmează inspecțiile în oraș. În privința stațiunilor, va ploua cu amenzi, iar angajații Primăriei vor răspunde cu funcția pentru ceea ce se întâmplă aici. În scurt timp, va fi aprobat și un regulament privind parcările, ce va prevede sancțiuni mari pentru cei care își lasă autoturismele pe spațiile verzi, trotuare sau care obstrucționează ori îngreunează traficul. Pe lângă amenzi, spaima șoferilor vor fi și ”caracatițele” ce vor bloca roțile mașinilor”, a precizat primarul Cristian Radu.

La capitolul nereguli pot fi punctate câteva construcții ridicate, în lipsa autorizației, pe plaja Jupiter și în centrul stațiunii Neptun care vor fi demolate. ”Suntem pregătiți cu utilaje, buldozere, venim cu jandarmii și le dărâmăm. Cei care credeau că vor fi păsuiți și lăsați să facă ce doresc la infinit, vor avea o mare surpriză. Am fost acuzat de către un individ care deține o unitate cu aspect jalnic, pentru care plătește dări infime, că mi s-a urcat Primăria la cap, dar eu îi transmit că normalul mi s-a urcat la cap! Dacă vrem să avem stațiunile pline cu turiști, trebuie să luăm decizii dure, dar legale”, a mai declarat edilul Mangaliei.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Alge putrezite și tone de pământ, aruncate în pădure

La un moment dat, din cauza unor probleme urgente pe care le avea de rezolvat, primarul a părăsit echipa de control. Polițiștii și funcționarii s-au confruntat cu două situații cu adevărat spectaculoase și grave, în același timp, luînd măsurile cele mai drastice.

În timpul controlului, în apropierea hipodromului, și-a făcut apariția un camion plin cu pământ, resturi ce provin de la materialele de construcții și scaune din plastic rupte ce urmau să fie descărcate în pădure. Microbuzul Primăriei l-a urmărit și, apoi, oprit pentru a se elucida situația. Potrivit șoferului, încărcătura ar aparține Hotelului Delta, bărbatul neoferind mai multe explicații. Acesta a fost legitimat și cum nu avea actele de identitate asupra lui, a fost amendat.

În privința încărcăturii, se vor face verificări ample și, promit polițiștii locali, se va aplica cuantumul maxim, respectiv de 50.000 de lei dacă se va dovedi că transportul a fost comandat de o persoană fizică și de 100.000 de lei dacă este vorba despre o societate comercială.

Surprizele au continuat, mai cu seamă că în zonă, se pare, că există o modă să te debarasezi de gunoaie și alte reziduuri.  Astfel, ceea ce te izbea era un miros pestilențial care, la o privire mai atentă, provenea de la un munte de alge putrezite, depuse acolo de către reprezentanții Apelor Române.

Șefa Poliției Locale, Mihaela Andrei a contactat telefonic reprezentantul Apelor Române în stațiuni și i-a pus în vedere ca până sâmbătă, 18 mai, la ora 12.00, algele infecte să dispară.

Editiadesud.ro, Sambata, 18 mai 2013.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply