ZIUA MUNCII. Cum sărbătoresc Google şi lumea întreagă Ziua Internaţională a Muncii

0
553

ZIUA MUNCII 1 MAI 2013. Cum sărbătoresc Google şi lumea întreagă Ziua Internaţională a Muncii – 1 MAI.

ZIUA MUNCII este sărbătorită de Google printr-un Doodle. În Doodle-ul pregătit de Google pentru ZIUA MUNCII, apar patru personaje care muncesc – o femeie la un calculator, un grădinar, un zugrav şi o femeie mecanic -, dar şi o antenă parabolică şi un elicopter.

ZIUA MUNCII, sărbătorită pe 1 MAI, este cunoscută şi sub denumirea de May Day. Reducerea normei orare zilnice de lucru stă la originea semnificaţiei zilei de 1 MAI, ca ZIUA internaţională a MUNCII şi a muncitorilor. Pe 1 MAI 1872, circa 100.000 de muncitori din New York, majoritatea din industria construcţiilor, au demonstrat, cerând reducerea timpului de lucru la 8 ore.

Data de 1 MAI apare, pentru prima dată, în legătură cu întrunirea din anul 1886 a Federaţiei Sindicatelor din Statele Unite şi Canadei (precursoarea Federaţiei Americane a Muncii). George Edmonston, fondatorul Uniunii Dulgherilor şi Tâmplarilor, a iniţiat introducerea unei rezoluţii care stipula ca “8 ore să constituie ZIUA legală de MUNCĂ de la şi după 1 MAI 1886”, sugerându-se organizaţiilor muncitoreşti respectarea acesteia.

Citiţi articolul integral, AICI. Miercuri, 1 Mai 2013.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply