Academia Română – parteneriat științific cu academiile de ramură din România

0
240
Academia Română, cel mai înalt for ştiinţific şi cultural al României, a semnat joi, 4 aprilie 2024, un acord de parteneriat științific cu cele trei academii de ramură din România: Academia de Științe Medicale, Academia de Științe Tehnice și Academia de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu-Şişeşti“. Ceremonia a avut loc în Sala de Prezidiu a Academiei Române din Calea Victoriei 125, în prezența membrilor Biroului Prezidiului.
Documentul a fost semnat de acad. Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, de prof.univ.dr. Mircea Beuran, președintele  Academiei de Științe Medicale, prof.univ.dr.ing. Valeriu V. Jinescu, reședintele Academiei de Științe Tehnice, și prof.univ.dr. Valeriu Tabără, preşedintele Academiei de Științe Agricole și Silvice.
Parteneriatul vizează crearea unui cadru instituțional de colaborare științifică interdisciplinară în domeniul cercetării teoretice și aplicate, cu scopul extinderii polului de cercetare academică realizată în cadrul celor peste 70 de institute de cercetare ale Academiei Române. România va beneficia, astfel, de o coagulare a experienței și profesionalismului celor mai reputați specialiști. Documentul prevede atât elaborarea și susținerea unor proiecte de cercetare comune, care vizează rezolvarea unor probleme complexe ale țării, cât și structurarea unor strategii durabile, pe domenii.
Semnarea parteneriatului de colaborare științifică marchează astfel, o dată în plus, ziua aniversară a Academiei Române, celebrată în data de 4 aprilie, și reafirmă poziția Academiei Române ca instituție reper, implicată în viața societății românești și preocupată de viitorul acesteia.

Mangalia News, 06.04.2024.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply