Expoziția de fotografie „Atlasul frumuseții. Femeile lumii și poveștile lor”, de Mihaela Noroc, deschisă la Madrid

0
712
Institutul Cultural Român de la Madrid, sub auspiciile Ambasadei României în Regatul Spaniei, își deschide din nou  porțile și prezintă, în spațiile Galeriei sale, o emblematică expoziție: „Atlasul frumuseții. Femeile lumii și poveștile lor”, semnată de fotografa Mihaela Noroc.
Expozitia reunește 36 de fotografii din albumul „Atlasul Frumuseții”, semnat de Mihaela Noroc și invită publicul să descopere, prin chipurile femeilor, o lume diversă, fascinantă, povești de viață autentice surprinse prin lentila aparatului foto.
Imaginează-ți această expoziție ca pe o călătorie în jurul lumii, unde vei întâlni femei excepționale din medii foarte diferite. Din Spania, în Japonia, din Mexic, până în Afganistan, din Statele Unite, până în India, vei călători în jurul globului prin portrete și povești diverse. Unele povești te vor întrista, în timp ce altele te vor face să zâmbești, dar acest amestec eterogen definește până la urmă planeta complexă pe care trăim. Într-o lume tot mai divizată, „Atlasul Frumuseții” este un manifest pentru dragoste, cunoaștere și speranță.
Vernisajul expoziției a avut loc miercuri, 3 aprilie. Expoziția a fost prezentată de Cristina Carrillo de Albornoz Fisac, fost diplomat al Națiunilor Unite (UNESCO și PNUD) în Elveția și Franța, comisar de artă independentă în principalele muzee ale lumii din anul 1995. Acestea includ Muzeul Ermitaj din Sankt Petersburg, Galeria Națională din Berlin, Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia din Madrid, Círculo de Bellas Artes și Fundación Telefónica. De asemenea, a lucrat pentru colecția Berardo din Portugalia, Fundația Nobel pentru Pace și Premiul Nobel pentru Pace din Oslo, Muzeul Național din Beijing, Centrul Borges din Argentina, Muzeul Modelului Richard Meier sau Fundația Bisazza din Italia. Printre altele, a curatoriat expoziții ale lui Balthus, Fernando Botero și colecția sa de artă, Muzeul Botero din Bogotá, Wim Wenders, Frank Stella, Arta indiană a secolului XX, Santiago Calatrava, maeștri ai fotografiei secolului XX, Terry O’Neill, retrospectiva lucrărilor picturale ale Premiului Nobel pentru literatură Gao Xingjian sau expoziția itinerantă a muzeelor din întreaga lume de Manolo Blahnik. A publicat primul său roman  Un sărut la Tokyo, aparut la editura spaniolă La Huerta Grande în 2023.
Expoziția „Atlasul frumuseții. Femeile lumii și poveștile lor” este deschisă în perioada 3 – 30 aprilie 2024.
Locație: sediul Institutului Cultural Român de la Madrid, Plaza del Cordón, nº1, bajo dcha., 28005, Madrid.
Program de vizitare: luni, miercuri și vineri, de la 10:00, la 17:00, marți și joi, de la 10:00, la 20:30.
Intrarea este gratuită.
Născută în 1985, Mihaela Noroc este absolventă a Universităţii Naţionale de Arte din Bucureşti. Ca fotograf, Mihaela Noroc lucrează de peste 10 ani la proiectul „Atlasul Frumuseţii”. Până în prezent, artista a fotografiat peste două mii de femei în aproape 100 de ţări. În toţi aceşti ani, Mihaela Noroc a acumulat peste 1,5 milioane de urmăritori pe reţele sociale, unde împărtăşeşte frecvent portretele realizate.
Proiectul „Atlasul Frumuseţii” s-a concretizat, în 2017, într-un album. Albumul „Atlasul Frumuseţii” a fost publicat până acum pe trei continente în mai multe limbi, cum ar fi: engleză, germană, chineză, japoneză si română. Albumul s-a vândut în peste 150.000 de exemplare până în prezent. Mihaela Noroc şi-a prezentat proiectul în mai multe expoziţii individuale în mari oraşe ale lumii. La New York, expoziţia a fost găzduită de sediul central al ONU. De asemenea, expoziţiile Mihaelei Novac au fost prezente şi în oraşe precum Berlin, Londra, Paris sau Seul. Din 2021, Mihaela Noroc locuieşte la Sibiu. Călătoreşte frecvent în diverse colţuri ale lumii, continuând lucrul la proiectul Atlasul Frumuseţii.
Fotografa Mihaela Noroc declara: „Mă uit la toate femeile care sunt la graniță și parcă mă văd pe mine”.
MN: Mai multe despre Mihaela Noroc și minunatele ei portrete foto adunate în Albumul „Atlasul Frumuseții”, puteți afla și aici.

Mangalia News, 06.04.2024.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply