„Să ne îndrăgostim de fiecare moment și să transmitem căldură și afecțiune celor dragi! La mulți ani! Dragobete fericit!” – Daniel Gheorghe Georgescu, primarul comunei Limanu

0
325
E februarie, e luna dragostei, dar mai mult e sărbătoarea de Dragobete. Una dintre cele mai „iubitoare“ și străvechi tradiții care se sărbătorește pe meleagurile românești, în fiecare an pe data de 24 februarie. Urmând firul anumitor legende populare, se pare că Dragobete (numit şi “Cap de primăvară”, “Năvalnicul”, sau “Logodnicul Păsărilor”) nu era nimeni altul decât fiul babei Dochia, un flăcău extrem de chipeş şi iubăreţ, care seducea femeile ce îi ieşeau în cale. Dragobete a rămas, însă, până în ziua de astăzi, simbolul suprem al dragostei autohtone, devenind ulterior protectorul tinerilor si patron al iubirii.

„În ziua de Dragobete, sărbătorim iubirea în toate formele ei, de la cea romantică, la cea fraternă și prietenească. Dragobetele este momentul perfect să ne reamintim să iubim cu toată inima și să apreciem legăturile noastre speciale. Să ne îndrăgostim de fiecare moment și să transmitem căldură și afecțiune celor dragi! La mulți ani! Dragobete fericit!” – este mesajul de azi al primarului comunei Limanu, Daniel Gheorghe Georgescu).


Mangalia News, 24.02.2024.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply