De ce ar fi utile grădinile în curtea școlilor, cultivate în regim de permacultură? VIDEO

0
375
Dacă în școli din Europa se face educație ecologică prin exemple practice, în România, odată cu deschiderea curților școlilor pentru activități sportive extrașcolare, s-ar putea crea contextul potrivit pentru realizarea de grădini, unele supraînălțate, cultivate în regim de permacultură, scrie G4Media.ro.
Chiar dacă conceptul de permacultură este modern, proveniența lui este de fapt ancenstrală, aparține strămoșilor noștri care nu practicau agricultura extractivă, ci lăsau plantele să crească în mod natural, acceptând totodată biodiversitatea, fauna.
Laura Țencaliuc, activist de mediu și coautor al proiectului „Garden Academy”, premiat cu mențiune la un ideaton – concurs de inovare pentru orașe mai sustenabile – realizează grădini în regim de permacultură și poate să proiecteze grădini în orice spațiu. Alături de alți doi colegi, Laura a pus pe hârtie un program de educație ecologică ce constă în instalarea unor grădini în curțile școlilor din orașe. Plantele cultivate ar putea să fie îngrijite de elevi, cu îndrumarea profesorilor de biologie sau cu membri ai echipei „Garden Academy”, ori de copii împreună cu membri ai comunității din jurul școlii, dacă cadrul legal le-ar permite accesul în incinta școlilor. (…)

Continuarea, pe edupedu.ro


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply