Autostrada Litoralului – Guvernul a aprobat finanțarea pentru „Alternativa Techirghiol” | VIDEO

0
491
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat că Guvernul a aprobat, joi, indicatorii tehnico-economici necesari construcţiei Alternativei Techirghiol, o investiţie de 5,74 miliarde de le. Obiectivul cu o lungime de 30,59 kilometri, pentru care a fost obţinut deja Acordul de Mediu va fi construit la profil de autostradă şi va asigura conexiunea între Centura Constanţa (A4) şi sudul litoralului românesc.
Durata de execuție este de 3 ani, iar pe traseu vor fi construite aproximativ 30 de structuri, poduri, pasaje. Noul pod peste Canalul Dunăre Marea Neagră va avea o lungime de 330 metri. (…)

Guvernul a aprobat Autostrada Litoralului!

„Joi a fost aprobată în ședința Guvernului României Hotărârea de Guvern privind indicatorii tehnico-economici ai Alternativei Techirghiol, denumită și Autostrada Litoralului, pasul următor constând în lansarea licitației de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).
Acest nou drum va fi construit la nivel de autostradă și va avea:
– 30,59 km lungime traseu
– 2 benzi de circulație pe sens
– 31 structuri (poduri, pasaje, viaducte), inclusiv realizarea unui nou pod peste Canalul Dunăre – Marea Neagră
– spații de servicii (stânga/dreapta)
– 85 ha perdele forestiere
– parcări (stânga/dreapta)
– Centru de Întreținere și Coordonare,
– 5 noduri rutiere:
1) Nod rutier Cumpăna (km 2+600),
2) Nod rutier între Alternativa Techirghiol și drumul de legătură (km 5+960),
3) Nod rutier conexiune între drumul de legătură și pasajul DN39A – DN39 (km 5+960),
4) Nod rutier DN38 (km 11+000),
5) Nod rutier 23 August (km 30+220).
Scopul realizării acestui drum de mare viteză constă în construcția unei legături noi și rapide între Autostrada de Centură a Constanței (A4), din zona localității Cumpăna și comuna 23 August, la intersecția cu DN39B, scurtând astfel timpul de deplasare prin creșterea vitezei de călătorie.
Valoarea totală a proiectului este de 5,74 miliarde lei cu TVA, asigurată din fonduri externe nerambursabile, prin cadrul Programului Transport.
Traseul traversează următoarele U.A.T.-uri ale județului Constanța: orașele Techirghiol și Eforie și comunele Cumpăna, Agigea, Topraisar, Tuzla și 23 August și se va desfășura pe amplasament nou, fără a folosi porțiuni de drum existente”. (Irinel Ionel Scriosteanu).



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply