La mulți ani, Radio Constanța! Radio Constanța, primul radio din Dobrogea, de 34 ani!

0
393
Astăzi, 21 ianuarie 2024, se împlinesc 34 de ani de când Radio Constanța, primul radio din Dobrogea și cel dintâi post teritorial al Radio România, a început să emită. Colegii noștri, care pe 21 ianuarie 1990 au pășit pentru întâia oară în Vila nr. 1 din Mamaia și care, acum, încă mai slujesc radioul, ne-au povestit că 34 de ani au trecut la fel de repede precum tot atâtea clipe. Și-au amintit cu nostalgie de începuturi și au împărtășit cu noi din amintirile lor dragi.
Redactorul sportiv Cătălin Donose avea 22 de ani, atunci când s-a angajat la Radio Constanța, în ianuarie 1990. Era cel mai tânăr dintre toți jurnaliștii din echipă și știa că aici își dorește să rămână peste ani și să facă performanță.
Cătălin Donose: Oare când au trecut acești 34 de ani alături de Radio Constanța? Mie mi se pare că parcă a fost ieri, ziua din ianuarie 1990, când am intrat pentru prima oară în Vila nr. 1 din Mamaia. Eram cel mai tânăr, aveam atunci 22 de ani și luam din zbor tot ce era mai bun de la cei cu experiență. O mare importanță la deschiderea Radio Constanța a avut-o Rodica Șerbănescu, deși atunci, având altă vârstă, îmi era mai greu să accept unele decizii. Apoi, un adevărat mentor pentru mine a fost profesorul Virgil Mocanu. Sigur, în toți acești ani, am avut numeroși colegi de mare calitate și nu pot să-i uit pe regretații Adrian Vasile, Marian Moldoveanu, Andrei Gheorghe. Mi-aduc aminte, era o nebunie cu dedicațiile la muzică populară și ușoară. Dacă era ziua ta și nu aveai dedicație la Radio Constanța, nu era bine. Se stătea la coadă să se plătească dedicațiile. Erau alte vremuri. Gata, că mi-a expirat timpul! Colega m-a pus să împachetez 34 de ani în 34 de secunde, greu lucru. La mulți ani, Radio Constanța și să ne reauzim sănătoși!
34 de ani au trecut precum 34 de clipe și pentru redactorul Cecilia Pătrăhău. Pentru Cici, cum îi spunem noi, prietenii, Radio Constanța este a doua sa casă, cu nenumărate și frumoase amintiri.
Cecilia Pătrăhău: Ce înseamnă 34 de ani la scara istoriei? O picătură într-un ocean, dar la nivel personal poate fi o viață de om. 34 de ani la Radio Constanța chiar a însemnat o viață frumoasăpentru mine și pentru colegii mei de atunci. Cu toții am descoperit lumea undelor, despre care doar auzisem. Am intrat într-un univers al sunetelor care ne-a fascinat. Am avut șansa să cunosc adevărați profesioniști din toate domeniile, dar, mai presus de toate, am învățat să dăruiesc emoție. Începuturile au fost romantice, nu am venit niciodată ca la serviciu și am petrecut în radio mai mult timp decât acasă. Era firesc, era distractiv, era multă voie bună, eram o adevărată familie. Nu a fost întotdeauna ușor, dar vă asigur că, dacă ar fi s-o iau de la capăt, tot meseria aceasta aș îmbrățișa-o.
De anii începuturilor la Radio Constanța, pe când era redactor și prezentator de știri, își amintește și editorul Marian Cosor. Din profesia de jurnalist nu lipsesc momentele de încordare, dar nici cele în care râzi și te bucuri din toată inima, ne-a povestit acesta. (…)
Continuarea, cu AUDIO, pe radioconstanta.ro

Mangalia News, 21.01.2024.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply