Constănțeanca Ebru Bolat reprezintă România la Campionatul Mondial feminin de Yahting din Argentina, competiție de calificare pentru Jocurile Olimpice Paris 2024

0
424
România este reprezentată de Ebru Bolat la Campionatul Mondial feminin de Yahting ILCA 6 din 2024, care are loc la Mar del Plata, Argentina, între 3 și 10 ianuarie, competiție de calificare pentru Jocurile Olimpice Paris 2024.
Sportiva noastră, aflată deja în Argentina, unde se antrenează de mai multă vreme, luptă alături de alte 104 sportive din 46 de țări atât pentru medalie, cât mai ales pentru unul dintre cele 7 locuri suplimentare pentru Paris 2024, în încercarea de a califica România la yachting. vineri, 5 ianuarie, vor începe seriile de calificare.
La competiția mondială anterioară de la Haga – Allianz Sailing World Championships Hague 2023 -, a fost tot singura româncă participantă, clasându-se pe locul 43/110 la individual și aducând României poziția 23. Dacă cele 7 locuri suplimentare ar fi fost acordate atunci, România ar fi fost deja calificată.
Participarea lui Ebru Bolat la Mondialele de la Haga a marcat o evoluție semnificativă față de ultima sa prezență la un campionat mondial, cel din Aarhus, Danemarca, în 2018, unde a ocupat locul 116 la individual, România clasându-se atunci pe poziția a 50-a.
În prezent, deține titlul de campioană națională la clasa ILCA 6 senioare, clasă olimpică, a fost dublă campioană europeană şi vicecampioană mondială de juniori și se află în top 50 mondial.
Îi ținem pumnii sportivei noastre! Hai, România!

Foto: Ebru Bolat. (sursa: Agenția Națională pentru Sport).

Mangalia News, 05.01.2024.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply