Vlad Eftenie – 2023 a fost un an magic, dedicat unor proiecte personale, a căror realizare și împlinire păreau odată doar vise frumoase. Mulțumesc, 2023, cu reverență! (Album FOTO)

0
750
„2023 a fost un an magic, dedicat unor proiecte personale, a căror realizare și împlinire păreau odată doar vise frumoase. Am reușit să închid bucle deschise acum 20 de ani. Am stat mai puțin pe rețele, m-am concentrat cu prioritate asupra unor ținte legate de propria creștere și evoluție. Cuvintele cheie au fost disciplină, determinare, perseverență – reflectate în ceea ce acum am reușit să văd ca fiind esențial, benefic și realizabil.
Proiectul cărții “Codul Fotografiei” este o reușită. Deja la al doilea tiraj, succesul este dovedit prin ecourile cititorilor, ale târgurilor de carte și a cifrelor de la final de an. Mă bucur că am găsit la Curtea Veche Publishing un partener extraordinar. Pentru 2024 mai pregătim ceva.
Am dedicat încă de la începutul anului întreaga energie unei transformări fizice mult dorite, probabil încă din adolescență. Am început să mă trezesc la 6-7 dimineața, am schimbat complet dieta (renunțat la zahăr, etc.), am pus accentul pe pregătire fizică intensă. Tenis, alergare, fitness, mai mult mers pe jos (un plus de 565 km pași însumați față de anul trecut) au determinat o scădere în greutate cu 20 kg, în 8 luni, concomitent cu tonifierea și creșterea rezistenței fizice.
În al treilea plan, am reușit, după 4 ani de încercări și învățăminte, să iau examenul pentru postul de conferențiar în cadrul UAUIM. Poate una dintre cele mai dificile probe academice (deloc întâmplător, am fost inspirat de Nadal și Alcaraz, nu e o anecdotă, am învățat de la ei foarte multe despre psihologia întoarcerii situațiilor adverse spre propriul avantaj).
Nu în ultimul rând, am avut onoarea și bucuria de a participa la câteva proiecte fotografice de arhitectură de excepție, am foat membru în juriul Bienalei de Arhitectură, am vernisat expoziții.
Peste totul, am absorbit razele de soare ale fiecarei zile, am fost hiper-selectiv cu ceea ce privesc, ce ascult, cum fructific timpul, am contemplat răsărituri, apusuri și culorile naturii. Am avut temeri și îndoieli. Parcă s-au comprimat mai mulți ani într-unul singur.
Pentru totul sunt recunoscator și le mulțumesc celor apropiați, pentru susținere, răbdare și zâmbet. Le mulțumesc privitorilor și cititorilor care cred în povești și în bunătatea lumii.

Timpul și sănătatea sunt resurse prețioase. Conectate cu scop, voință, disciplină, perseverență, conștientizare, dăruire, se deschid drumuri benefice, de împlinire.
Mulțumesc, 2023, cu reverență!” – Vlad Eftenie.

MN: Alte lucrări admirabile de Artă fotografică realizate de Vlad Eftenie, conferențiar doctor arhitect la Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu” din Bucuresti, publicate de Mangalia News, puteți viziona AICI.

Mangalia News, 02.01.2024.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply