Un nou proiect național anti-violență, câștigat de Școala Gimnazială nr.1 Mangalia: “PRO-artă – ANTI-violenţă”

0
543
Violenţa în unităţile de învăţămȃnt reprezintă un fenomen de actualitate, prezent în preocupările instituţiilor cu atribuţii în domeniu, dar și pe agenda mass-media. Cele mai multe infracţiuni sunt consecinţele unor conflicte spontane între colegi, care degenerează în acte de violenţă fizică.
Ca urmare, se conturează necesitatea orientării activităţilor educativ-informative, cu precădere către acest domeniu, al prevenirii fenomenului de bullying.
Ȋn cadrul Programului “Ȋmpreună prindem curaj”, finanţat de Ministerul Educaţiei, Şcoala Gimnazială Nr. 1 Mangalia, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa și Centrul De Resurse și Asistenţă Educaţională Constanţa, va desfășura Proiectul “PRO-artă – ANTI-violenţă“. Valoarea proiectului este de 4.000 lei.
Vor fi iniţiate o serie de acţiuni avȃnd ca scop să ofere instrumente și resurse pentru a ajuta elevii să-și dezvolte abilităţile de conștientizare și gestionare a emoţiilor, promovȃnd astfel bunăstarea emoţională și reducȃnd fenomenul de bullying în cadrul școlii.
Proiectul se va desfășura în perioada ianuarie-iunie 2024, beneficiari fiind elevii ciclului preșcolar, primar, gimnazial, cȃt și părinţii acestora.
Activităţi precum: “Clubul de Dezvoltare Emoţională pentru elevi”, “Terapia prin Artă pentru copii”, “Oferă complimente”, “Parada emoţiilor”, “Turnul Prieteniei”, vor contibui la atingerea obiectivelor programului: redresarea bullying-ului și promovarea siguranţei durabile, îmbunătăţirea relaţiilor interpersonale, promovarea incluziunii și a diversităţii.


Mangalia News, 21.12.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply