Colinde românești în Trafalgar Square. Mii de londonezi au aplaudat corul mesagerilor tradițiilor românești – FOTO-VIDEO

0
573
Ideea și inițiativa s-au născut într-una dintre ședințele de lucru ale asociației ROconect, din Marea Britanie, Primăria Londrei și-a dat acordul și a rezervat un spațiu generos în Trafalgar Square (unul dintre cele mai cunoscute locuri din zona centrală a Londrei, care comemorează marea victorie britanică de la Trafalgar, în războiul napoleonian), profesorul de muzică Cornelius Orășanu, de la școala Allegretto Music Academy din Londra, a spus „Da” și, având-o alături pe Steffie Banu (Ștefania Banu), fondatoarea ROconect, s-a apucat de audiții, iar ICR Londra s-a alăturat inițiativei și a sprijinit pregătirile găzduind repetițiile corului format din 50 de colindători.

Așa s-a născut un proiect care a scris o filă de istorie, căci emoțiile, bucuria, mândria s-au așezat pentru totdeauna în inimile miilor de participanți la ora magică a frumuseții cântului și portului tradițional românesc. În Trafalgar Square, de la ora 15 la 16, pe 16 decembrie 2023, 50 de colindători îmbrăcați în straie populare ilustrând diversele zone folclorice ale României, au interpretat cele mai cunoscute colinde românești, între care Deschide, ușa, creștine, O, ce veste minunată!Măruț, mărgăritarColindăm, colindăm, iarnaAstăzi s-a născut Christos(…)

Vă invităm să citiți articolul integral pe uzpruk.com. (text: Alice Năstase Buciuta; foto: Paul Ștefan Buciuta (UZPR-UK).
Mangalia News: Steffie Banu (Ștefania Banu), inițiatoarea acestui frumos eveniment, fondatoarea ROconect, organizație care promovează relațiile dintre comunitățile românești din Marea Britanie, este din Mangalia! Mulțumiri calde, Steffie Banu și Felicitări maxime, echipei de organizatori, precum și tuturor participanților!


Mangalia News, partener media ROconect, 18.12.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply