Știați că Marea Neagră a înghețat 5 kilometri de la țărm, la o temperatură record de -24,3°C, în luna februarie? În ce an s-a întâmplat acest fenomen? FOTO

0
1316
  • În timpul iernii anului 1929, Marea Neagră și întreaga coastă au înghețat. Temperaturile au atins recordul de -24,3°C, în luna februarie. Grosimea gheții a fost de 30 – 40 cm. Oamenii au ieșit la patinaj pe gheața groasă. Alții au scos mese și gramofoane și s-au așezat să bea, în mijlocul mării. (SunnyBeachTours).
Deși mările nu îngheață complet, indiferent cât ar fi de frig, puțină lume știe că în iarna anului 1929 a fost atât de rece încât Marea Neagră a îngheţat pe o lungime de 5 kilometri, de la ţărm. Da, 5 kilometri.
În iarna anului 1929, românii au fost loviţi de un ger cumplit. Statisticile din februarie 1929 arată că sute de români din Vechiul Regat şi-au pierdut viaţa din cauza frigului. În februarie 1929, în Bucureşti se înregistraseră -24 de grade Celsius.
În Constanţa, unul dintre cele mai mari porturi ale Europei în acea perioadă, gerul năprasnic a lovit în februarie 1929. Sute de vapoare au rămas captive în gheţuri. Ţărmurile Mării Negre au îngheţat pe o distanță de 5 kilometri, multe vase s-au rătăcit şi au suferit avarii din cauza mării îngheţate. Și toate lacurile de lângă Constanța au înghețat.
Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile și a temperaturilor scăzute, oamenii nu se puteau deplasa, iar scrutinul a fost amânat. Alegerile parţiale pentru Cameră şi Senat, fixate pentru data de 20 februarie, au fost amînate pentru data 17 aprilie. (sursa: shtiu.ro).



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply