În dezbatere publică: Proiectul de standard român original prSR 13592, Cidru. Exprimați-vă opiniile și sugestiile, până în data de 20.12.2023

0
389
Cidrul, băutura fermentată obținută din mere, are o istorie îndelungată și fascinantă, datând din perioadele antice. Originile sale pot fi urmărite încă din epoca romană, când romanii au descoperit băuturi fermentate din mere în teritoriile cucerite din Anglia, îmbunătățindu-le ulterior metodele de producție. De-a lungul Evului Mediu, cidrul a devenit popular în Europa, în special în zonele unde creșterea viței de vie era dificilă.
În perioada 20.11-20.12 2023 este în dezbatere publică proiectul de standard român original – prSR 13592, Cidru. Acesta definește cidrul, cidrul de mere și/sau de pere și specifică cerințe privind conținutul și calitatea cidrului.
Ce s-a schimbat față de ediția anterioară?
A fost adăugată o notă importantă referitoare la proveniența alcoolului din cidrul finit. Aceasta este în conformitate cu Directiva UE 2000/1151, care tratează utilizarea aromelor și impactul acestora asupra conținutului de alcool.
Vă invităm să participați!
Este important ca vocea dumneavoastră să se facă auzită, în procesul de standardizare. Puteți solicita proiectul de standard de la ASRO ([email protected]) și să vă exprimați opiniile și sugestiile, până în data de 20.12.2023.
(Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului).


Mangalia News, 09.12.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply