Putem trăi fără să mâncăm?! Dar cu alimente nesănătoase, cât și cum trăim? In ce situații poate deveni riscant consumul de pește? – Dialoguri constructive în cadrul webinarului Conferința Națională de Management și Intervenție Nutrițională – Ediția a III-a

0
557

In ce situații poate deveni riscant consumul de pește? 

„Peștele este probabil cel mai frecvent aliment recomandat în dietele sănătoase. Este o sursă bogată de proteine, acizi grași omega-3, vitamine și minerale esențiale, iar consumul regulat de pește poate sprijini sănătatea inimii, creierului și a sistemului nervos. Poate reduce totodată riscul unor afecțiuni precum bolile cardiovasculare și inflamatorii.
Putem vorbi însă și de riscuri, în cazul consumului de pește?

Sunt medic veterinar Adrian Bîlbă și vă invit la dialoguri constructive in cadrul webinarului Conferința Națională de Management și Intervenție Nutrițională – Ediția a III-a, cand vom aborda, impreuna, situațiile în care acest aliment poate fi nociv pentru sănătate.
Inscrieți-vă la Conferința Națională de Management și Intervenție Nutrițională – Ediția a III-a, aici: https://houston.ro/inscriere-nutritie/!
Programul conferinței îl puteți accesa aici: https://houston.ro/program-nutritie/!”

Putem trăi fără să mâncăm?! Dar cu alimente nesănătoase, cât și cum trăim?

În contextul economic actual, să alegi potrivit alimentele e cel mai ieftin mijloc de prevenție – dar câți dintre noi apelăm la această formă de prevenție?
Uitați-vă la pacienții pe care îi aveți, uitați-vă la obiceiurile pe care dumneavoastră le aveți la cumpărături: cât de des vi se întâmplă să alegeți un produs alimentar doar pentru că e mai ieftin?
După părerea dumneavoastră, când vine vorba de alimente se potrivește zicala “Cât dai atâta face!”?
Pacienții dumneavoastră mănâncă sănătos, sau cheltuie banii pe suplimente?
Pe 24-25 noiembrie, veniți la Conferința Națională de Management și Intervenție Nutrițională – Ediția a III-a, să vedem cum sunt (sunteți) pozitionați nutriționiștii și dieteticienii – cum îi putem “accesa” în spitale, ambulatoriu, ce e gratis ca serviciu, unde sunt menționați în noul contract-cadru etc.
Dacă sunt subiecte din această arie pe care vreți să le regăsiți pe parcursul celor două zile de webinar lăsați mesaj în această pagină, iar noi le vom integra în program.
Aveți ocazia să dialogați cu:
prof. univ. dr. Monica Tarcea, coordonator științific al conferinței și Şefa Disciplinei de Nutriţie comunitară şi igiena alimentelor din cadrul UMFST “George Emil Palade” din Târgu Mureş;
dr. Delia-Reurean Pintilei, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice- Iași, împreună cu care veți discuta despre mituri în nutriția copilului cu diabet zaharat tip 1;
șef lucr. dr. Daniela Cîrnațu, medic primar igienă, șef secție sănătatea în relație cu mediul, Centrul Regional de Sănătate Publică Timișoara, care aduce în prim plan subiectul micronuțrienților din alimentele fortificate;
ing. dr. Irina Matran, UMFST “George Emil Palade”, Departamentul de Nutriție comunitară și igiena alimentelor, care va puncta elementele practice ale nutrivigilenței în bolile reumatologice;
prof. univ. farm. Lorena Filip, Universitatea de Medicină și Farmacie Cluj-Napoca, disciplina Igienă și Nutriție
conf. univ. farm. Anca Lucia Pop – Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”-catedra de Laborator Clinic Igiena Alimentației;
dr. Bogdan Smeu, medic primar chirurgie generală, specialist chirurgie bariatrică, București;
farmacist Bianca Vodnar, director de proiect Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca- Institutul de Științele Vieții;
nutriționist dietetician Monica Sânpălean, fondator al asociației non profit ProNutriție.
Împreună, creștem șansele de “reorganizare” a farfuriilor pacienților!
Conferința va fi creditată EMC și EFC!
Pentru detalii și înscriere, accesați link-ul: https://houston.ro/inscriere-nutritie/ sau apelați-o pe Andra, la tel. 0756 030 372, e-mail: [email protected]!
Eveniment găzduit de Houston-NPA


Mangalia News, 21.11.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply