”Educație la înălțime” – Lecție specială de prim ajutor, transmisă luni, 20 noiembrie, de la SMURD Târgu Mureș include și un Concurs cu premii în valoare de 3.000 de lei (VIDEO)

0
600
Luni, 20 noiembrie, de la ora 10:00, drona ”Educație la înălțime” zboară alături de elicopterele salvatorilor de la SMURD Tg.Mureș. O lecție despre importanța cunoașterii manevrelor de prim ajutor și despre istoria SMURD. 
Profesoarele Cristina Branea și Adriana Lefter vor pătrunde în locul unde se pregătesc și se antrenează salvatorii SMURD, care le vor prezenta copiilor unele dintre manevrele care pot face diferența dintre viață și moarte atunci când acordăm primul ajutor.
În cadrul lecției – care va fi transmisă pe canalul YouTube și pe pagina Facebook Educație la Înălțime – elevii din trei școli din țară vor intra pe Zoom în dialog cu profesorii de pe teren și cu invitații lor.
Lecția va dura 45 de minute și va cuprinde un concurs cu premii constând în cărți de la editura Arthur, premii în valoare de 2400 de lei. Concursul are un segment deschis tuturor claselor din țară și din Republica Moldova care vor urmări lecția la ora transmisiei, care pot câștiga două premii constând în cărți la alegere în valoare de 300 de lei.
Tema lecției vizează Obiectivul de Dezvoltare Durabilă nr.3, Sănătate și Bunăstare.
SUMARUL LECȚIEI (durată: 45 de minute).
1. INTRODUCERE – SOSIREA PROFESOARELOR CU ELICOPTERUL SMURD
2. LOCALIZARE
3. INVITAT –  PREZENTARE SMURD TG.MUREȘ
4. ÎNTREBĂRI DE LA CLASE ZOOM PENTRU INVITAȚI
5.  APELUL LA 112 – CE TREBUIE SĂ COMUNICĂM OPERATORULUI?
6. SIMULARE APEL 112
7. PREGĂTIRE SALVATORI – CAMERĂ DESCARCERARE – DEMONSTRAȚIE
8. PREGĂTIRE SALVATORI – SIMULATOR 3D SITUAȚII LIMITĂ
9. TEHNOLOGIA VR FOLOSITĂ ÎN PREGĂTIREA SALVATORILOR
10. F.A.S.T. – INTERVENȚIA ÎN CAZ DE ACCIDENT AVC
11. PRIMUL AJUTOR ÎN CAZ DE ÎNECARE
12. PRIMUL AJUTOR ÎN CAZ DE STOP CARDIAC
13. CONCURS DESCHIS ȘCOLILOR DIN ȚARĂ – DOUĂ PREMII ÎN CĂRȚI
14. CONCURS CLASELE DIN ZOOM – PREMII ÎN CĂRȚI
15. CONCLUZII
16. FINAL LECȚIE.
Lecţiile cu drona se difuzează pe canalul de YouTube și pe pagina de Facebook “Educaţie la Înălţime”.
Proiectul are un site dedicat, educatielainaltime.ro, unde profesorii își pot înscrie școala și pot afla detalii despre cum să se conecteze la lecții.
”Educație la Înălțime” este un proiect al Asociației Însemne realizat în parteneriat cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Secretariatului General al Guvernului României și cu sprijinul Ministerului Educației.


Mangalia News, 19.11.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply