LUMEA MEA – Minunat Concert aniversar Maria Gheorghiu, la 40 de ani de carieră (FOTO-VIDEO)

0
524
Ziua de 16 noiembrie 2023 a fost o triplă aniversare pentru apreciata artistă folk Maria Gheorghiu, care este şi realizator de emisiuni la postul de radio Bucureşti FM. De ce triplă aniversare? Pentru că în acest an ea sărbătoreşte 60 de ani de viaţă, 40 de ani de la debutul pe scena Cenaclului Flacăra şi 30 de ani de când a obţinut trofeul Festivalului folk „OM BUN” – cel mai important festival naţional de muzică folk din România.
„Concertul aniversar Maria Gheorghiu, de joi seara, de la Sala Dalles, ne-a umplut sufletele de bucurie. Intitulat “Lumea mea”, la 40 de ani de carieră, spectacolul i-a avut ca invitați pe actorul Nicolae Jelescu de la Chișinău și pe artiștii Dan Manciulea și Radu Grațianu, într-o sală plină de prietenii muzicii folk, printre care și doi ambasadori. Am mers, ca de cele mai multe ori, cu prieteni: Marina Badulescu, Mitoi Claudia Elena, Ana Ioana, Bogdan Dragomir și Ionut Constantin.
Maria a cântat dumnezeiește, Nicolae Jalescu a recitat poezii dumnezeiește, Dan Manciulea a făcut duet cu Maria și au cântat dumnezeiește, Radu Catalin Gratianu a cântat dumnezeiește, întrecându-se pe sine. A fost o seară memorabilă, frumoasă, așa cum numai Maria, prin cântele ei, știe să ofere. Înconjurată de flori, Maria părea desprinsă dintr-o poveste cu oameni frumoși și calzi. Îmbrăcată în alb, a primit cu sfială și bucurie vorbele frumoase, de laudă, spuse de cei doi ambasadori, de către Elena Loreta Popa, PR-ul Muzeului Literaturii, de către Bogdan Dragomir – Radio România Regional și de către actorul Nicolae Jelescu.
Frumos, excepțional de frumos!
Mulțumim, Maria dragă! Să ai viață lungă, cu sănătate, iubire și inspirație!” – Adelina Constantin.

„40 de ani de muzică folk.
30 de ani de la obținerea trofeului „Om bun”.
60 de ani de viață a Mariei, Maria Gheorghiu, „o voce cu inflexiuni unice în peisajul muzical românesc!”
Femeia-fluture, cu sufletul de culoarea lavandei și cu inimă mare, de regină!
Felicitări, draga mea Maria, pentru concertul tău aniversar și pentru lansarea albumului „Lumea mea”!
Mulțumim pentru emoții și trăiri, pentru autenticitate și lecția de patriotism!
Prezenți pe scenă au fost, alături de Maria, prieteni ce i-au fost alături în timp: claviaturistul Radu Grațianu, actorul basarabean Nicolae Jelescu, Loreta Popa, jurnalist și PR al Muzeului Național al Literaturii Române, Bogdan Dragomir, muzician și realizator radio, ambasadori și producătorul noului album aniversar, Dan T Manciulea”. – Gratiela Amelia Stefan.
„Cel mai important lucru pe lumea aceasta este iubirea. Când inima ți-e călăuză, drumul ți-e curățat și poți păși liber, fără de griji! Asta a făcut aseară Maria Gheorghiu, marcând cei 40 de ani de carieră alături de un public cald, dedicat, prețios și prieteni care au însoțit-o prin vers și cântec pe scenă. “Un milion de îngeri” au ridicat vibrația sălii I. C. Brătianu, Dalles, realmente. Am amintit cu bucurie faptul că prietenia noastră a ajuns la majorat, am rostit nume de artiști-prieteni care i-au fost alături, de alții care și-au ales o stea în acest timp și de drumurile noastre împreună, căci doar așa cunoști un om, la drum lung. A fost frumos, emoționant, benefic. La mulți ani, Maria! Mă bucur că am fost alături de tine! În următorii 40 va fi și mai fumos, și mai bine!” – Elena Loreta Popa.


Mangalia News, 19.11.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply