Moment emoționant, de Ziua Scafandrilor: La bordul Navei Maritime pentru Scafandri ”Grigore Antipa” s-au aflat 3 generații din familia comandantului Cristian Mitu | FOTO

0
548
  • Nava a putut fi vizitată după trei ani de lucrări și modernizări în Șantierul de la Mangalia.

Centrul de Scafandri din Constanţa, singurul din ţară acreditat să breveteze scafandri militari și civili, a sărbătorit, miercuri, 56 de ani de la înfiinţarea primei structuri de scafandri militari din România, în 1967, cu denumirea ”Grupul 279 Scafandri”.

După ce, în 2022, tot cu prilejul acestei sărbători, a fost inaugurat Sistemul de Scufundare Simulată LH-300 din compunerea Laboratorului Hiperbar, cel mai performant sistem de antrenament al scafandrilor din Europa, un an mai târziu, Centrul 39 Scafandri a prezentat un alt proiect încheiat cu succes: finalizarea procesului de modernizare și reparații capitale la Nava Maritimă pentru Scafandri „Grigore Antipa”, din compunerea Divizionului 176 Nave Scafandri de Mare Adâncime.

Proiectul a constat în reparații majore la suprastructura navei și la elementele de rezistență, lucrări de amenajare a spațiilor interioare, de modernizare la instalația de lansare-recuperare ambarcațiune, la macaraua navală de punte telescopică cu trei brațe, la sistemul integrat de navigație, precum și la sistemul energetic naval de la bord.

Miercuri, Nava Maritimă pentru Scafandri „Grigore Antipa” a putut fi vizitată, după 3 ani de lucrări în Șantierul Naval Damen de la Mangalia. (…)

Continuarea, pe radioconstanta.ro

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply