La mulți ani, 2 Mai! Cel mai frumos sat din Dobrogea, 2 Mai este locul unde răsare marea

0
1073
„2 Mai este locul unde răsare marea. Aşa este caracterizată mica aşezare din sudul ţării, în ghidul „Cele mai frumoase sate din România“. Plaja şi marea sunt principalele atracţii ale zonei. Sezonul estival începe în mai şi se termină târziu, în toamnă.
De acest colţ de Rai de la 2 Mai s-au îndrăgostit, în urmă cu mulţi ani, titani ai scenei româneşti. Sergiu Nicolaescu, Stela Popescu şi Alexandru Arşinel şi-au construit case de vacanţă în mica aşezare din sudul Dobrogei. Aici, în zonă, a fost desemnată aria protejată Acvatoriul litoral marin Vama Veche-2 Mai, unde se găsesc mai mult de 250 specii de floră şi faună marină. Se întinde pe ţărmul de 7 kilometri şi o suprafaţă de 5.000 hectare, dintre care peste 3.000 hectare fac parte din zona strict protejată”. (Mariana Iancu, Adevărul de Constanta).
2 Mai, un loc unde tradiția și modernitatea se împletesc într-un dans armonios iar poveștile țesute pe plajele sale sunt călătorii prin istoria și cultura locului. Este un loc unde trecutul, prezentul și viitorul se întâlnesc, unde visele se materializează și unde libertatea este mai mult decât un cuvânt – este un mod de viață. Aici, la malul Mării Negre, magia este reală, iar 2 Mai este dovada vie că ea poate fi găsită chiar sub pașii noștri
Pentru mulți, 2 Mai nu este doar o destinație de vacanță, ci un capitol din povestea lor personală, un loc unde amintirile se contopesc cu speranțele, unde prietenii devin familie, un loc unde natura își etalează frumusețea iar valurile mării cântă o melodie veșnică.
Comunitatea din 2 Mai este inima pulsândă a acestei așezări, un amestec de vechi și nou, de localnici care își amintesc de zilele când marea era cel mai apropiat vecin și de tineri care visează la un viitor strălucit. Ei sunt cei care, cu mâinile și sufletele lor, au transformat acest sat pescăresc într-un refugiu pentru cei care caută liniște și inspirație departe de tumultul urban.
„În zi de sărbătoare pentru localitatea noastră, este esențial să recunoaștem și să celebrăm spiritul comunitar care ne definește. Angajamentul fiecărui cetățean față de dezvoltarea satului 2 Mai este un exemplu de solidaritate și viziune comună. Prin colaborare și dedicare, putem transforma satul nostru într-un etalon de sustenabilitate și prosperitate, un model pentru celelalte localități. Este o zi în care ne reînnoim promisiunea de a contribui activ la bunăstarea și evoluția comunității, asigurându-ne că fiecare pas pe care îl facem este unul înainte, spre un viitor luminos pentru toți locuitorii satului 2 Mai” – afirmă Daniel Gheorghe Georgescu, primarul comunei Limanu de care aparține satul 2 Mai.
La mulți ani, 2 Mai!


Mangalia News, 02.05.2024.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply