Sportiva Andreea Beatrice Ana și primul ei antrenor, George Marian Oancea vor deveni Cetățeni de Onoare ai Mangaliei

0
983
Primarul Mangaliei, Radu Cristian, a propus Consiliului Local adoptarea unui proiect de hotărâre privind acordarea titlului de „Cetățean de Onoare”, sportivei Andreea Beatrice Ana, pentru rezultatele deosebite obținute în cariera sa de până acum, precum și pentru participarea acesteia la Jocurile Olimpice de la Paris. Aceeași distincție va fi oferită și primului ei antrenor, George Marian Oancea, ambii fiind născuți în Mangalia. Proiectul de hotărâre va fi supus aprobării în ședința ordinară a Consiliului Local, care va avea loc, joi, 9 mai, a.c. Această propunere a fost prezentată de edilul Mangaliei într-o conferință de presă organizată, recent, la Clubul Nautic Callatis din localitate.
„Acordarea acestei distincții arată că Primăria Mangalia sprijină și încurajează sportul de performanță. Toate cluburile sportive din cadrul CSM vor primi finanțare de la bugetul local pentru echipamente și dotări, transport gratuit la concursuri și recompense pentru medaliile cucerite la competițiile naționale și internaționale”, a explicat primarul Radu Cristian.

El a precizat că Primăria va încuraja tinerii să facă sport prin acces gratuit acordat tuturor elevilor Mangaliei, la terenurile sportive și bazinele de înot din cadrul bazei sportive „Pescăruș”, care va fi inaugurată în perioada următoare, precum și la terenurile noului stadion municipal, care va fi dat în folosință în cursul acestei veri.

Legitimată inițial la CSS Mangalia, tânăra sportivă Ana Andreea – Beatrice a câștigat medalia de aur la Campionatul Mondial desfășurat în Serbia, în anul 2021, fiind prima sportivă din România care a cucerit titlul mondial, la lupte libere – feminin.
În prezent, luptătoarea din Mangalia activează la Clubul Sportiv „Steaua” București, având mai multe titluri și medalii câștigate pe plan național și internațional. La cei 23 de ani, a fost medaliată de trei ori cu aur la Campionatele Europene de Lupte Libere, s-a calificat de două ori la Jocurile Olimpice, a câștigat numeroase medalii la Campionatele Naționale și Balcanice, iar în anul 2021 a obținut titlul de Maestru al Sportului și titlul de Sportivul anului, acestea fiind doar câteva disticții primite de tânăra sportivă din Mangalia. (Comunicat de presă primit de la Primăria Mangalia).


Mangalia News, 04.05.2024.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply